Ny

Vad ar Old Gustavsberg?

Vad är Old Gustavsberg?

Gustavsberg (AB Gustavsberg) var en tillverkare av hushållsporslin, sanitetsporslin (och badkar) och plastprodukter med säte i Gustavsberg på Värmdö utanför Stockholm. Ett tidigare namn var Gustavsbergs porslinsfabrik. Tillverkning av porslin började år 1825 och tillverkning av bruksföremål i plast startade 1945.

Var tillverkas Gustavsbergs toaletter?

Villeroy & Boch Gustavsbergs huvudkontor ligger på Värmdö utanför Stockholm och vi har produktions- och monteringsanläggningar i Gustavsberg och i Vårgårda.

Vem ritade mönstret Prisma för Gustavsberg?

Stig Lindberg, född 17 augusti 1916 i Umeå, död 7 april 1982 i San Felice Circeo i Italien, var en svensk formgivare och illustratör.

Vad är porslin gjord av?

Ordet porslin hänvisar egentligen till flera olika typer av material men som alla består av kaolin, fältspat och kvarts. Genom att blanda de olika beståndsdelarna på olika sätt kan man skapa material med olika egenskaper och utseende.

Vem värvade Lisa Larson till Gustavsberg?

På mitten av 50-talet värvade Stig Lindberg en av våra mest folkkära keramiker Lisa Larson till fabriken. Hon började som assistent hos Lindberg och var verksam på fabriken fram till 1980. Störst genomslag fick hon bland annat med sina ABC-flickor samt serier som All världens barn, Larsons ungar, Skansen och Lilla Zoo.

Kan du inte tala äkta?

är en porslinsfigurin, som tillverkades av Gustavsbergs porslinsfabrik under åren 1882–1925. Figurinen föreställer ett litet barn som tittar på en stor hund och ställer frågan till den.

Var tillverkas Ifö toaletter?

Ifö Sanitär har tillverkat toalettstolar och tvättställ, sedan 1936. Idag är man den enda svenska fabriken som fortfarande tillverkar sanitetsporslin. Årligen lämnar 440 000 toalettstolar och 350 000 tvättställ fabriken i Bromölla.

Var bodde Stig Lindberg?

Boken börjar i Umeå, där Stig föddes 1916 och där han bodde till 1935, då han flyttade till Stockholm för att börja på Tekniska skolan (nuvarande Konstfack).

Var föddes Stig Lindberg?

17 augusti 1916, UmeåStig Lindberg / Född

Share this post