Allmänning

Hur har synen pa sex och relationer forandrats genom historien?

Hur har synen på sex och relationer förändrats genom historien?

Fram till i början av 1900-talet betraktades sex som inte ledde till fortplantning i olika grad som onaturligt, sjukligt och brottsligt, medan fortplantningssexualiteten ansågs som den naturliga, gudfruktiga och hälsosamma. Detta är ett exempel på hur sexualitet vid ett nedslag i historien har betraktats.

Vad är Bisexuelll?

Bisexuell, bi Du blir kär i eller sexuellt attraherad av personer oavsett vilket kön de har.

Hur synen på sexualitet och könsroller förändrats med tiden?

Men synen på vår sexualitet har också förändrats över tid. Vissa grupper talar om att det finns normala eller onormala sexuella läggningar, men tittar man över historisk tid så har alla tidsperioder haft sin egen syn på människors sexuella läggningar.

Hur tar man ansvar vid sex?

Ansvar att se andras gränser Man har ett ansvar också för den andra i ett sexuellt möte. Man måste känna in situationen när man ska ha sex, så att den andra inte ska behöva vara med om något som inte känns bra. Man kan fråga, lyssna, känna. När någon vill ha sex och tycker att det känns bra brukar personen visa det.

Hur såg män på sex förr i tiden?

– Under 1700-talet var det till exempel fult att älska nakna, så man fick vara lite finurlig när man skulle mysa, berättar hon och håller upp ett par röda herrbyxor med en dold lucka framtill. I 1700-talsrummet kan eleverna få klä sig i tidsenliga kläder medan de lär sig om kärlek, smink och hygien.

Vad händer om man har sex utan skydd?

Tänk på att du och din parner behöver använda ett annat skydd, till exempel kondom om ni vill ha samlag de dagar som det är risk för graviditet. Du kan aldrig vara helt säker på när du har ägglossning, även om du har regelbundna menstruationer. Metoden kan lätt leda till graviditet.

Vems ansvar är det att sexet blir säkrare?

Filmen ”Säkrare sex” visar hur olika sexuella handlingar har högre eller lägre risk för överföring av smitta. Filmen belyser normer och attityder som gör det svårare att prata om säkrare sexpraktiker och att ta ansvar för att skydda sig vid sexuella kontakter.

Share this post