Hur mycket pengar gör man av med under en livstid?
Analysen från Sveriges akademikers centralorganisation (Saco) visar att manliga akademiker har en beräknad nettolivslön som uppgår till ungefär 23,4 miljoner – motsvarande siffra för kvinnliga akademiker är ungefär 19,7 miljoner.
När lönar det sig?
När lönar sig utbildningen? En person som påbörjar sin akademisk utbildning direkt efter gymnasiet tjänar in den vid 38 års ålder. tjänar aldrig in sin utbildning. En person som påbörjar en akademisk utbildning tjänar i genomsnitt in den vid 38 års ålder.
Vilken utbildning lönar sig?
Läkare är det yrke som har högst livslön, 28,2 miljoner kronor, i jämförelse med 19,1 miljoner för den med endast naturvetenskaplig gymnasieutbildning. Andra utbildningar i topp är civilingenjör, ekonom och jurist. Tandhygienist, bibliotekarie och fysioterapeut ligger lägre i livslön än den med gymnasieutbildning.
Hur mycket tjänar en normal svensk under sitt liv?
Om vi jämför kvinnors och mäns medellöner i de olika sektorerna ser vi att manliga tjänstemän inom privat sektor har den högsta medellönen, runt 47 600 kronor. Minst tjänar kvinnliga arbetare i privat sektor med en medellön på 27 300 kronor.
Hur mycket tjänar man på ett liv?
Livslönen för kvinnliga akademiker är i genomsnitt 15,8 procent lägre än för manliga. Det motsvarar 3,7 miljoner kronor (efter skatt). På den här sidan kan du se hur stora skillnaderna är inom olika utbildningsgrupper.
När lönar det sig med löneväxling?
Löneväxling lönar sig inte alltid För att inte din allmänna pension och socialförsäkringsförmåner ska drabbas negativt, behöver du ha en årsinkomst som överstiger 8,07 inkomstbasbelopp efter löneväxling, vilket motsvarar 572 970 kronor för år 2022. Inkomstbasbeloppet för år 2022 är 71 000 kronor.
12,2 miljoner kronor. Så mycket gör genomsnittssvensken av med under sin livstid. Mest pengar går till boende och mat.
Vilken åldersgrupp shoppar mest online?
“56-plusarna” är den snabbast växande åldersgruppen på nätet Den köpstarka åldersgruppen 36-55 år spenderar mest pengar online (45 procent av totalen) även om en majoritet av 18-35-åringarna (som står för 39 procent av totalen) hellre bara skulle shoppa online än i fysisk butik om de var tvungna att välja.