Innehållsförteckning
Hur når vi hållbar utveckling i städer?
Geodata är grundläggande för en hållbar stadsutveckling som ger människor, företag, djur och natur möjlighet att fungera tillsammans. Hållbar stadsutveckling innebär att städer och tätbebyggda samhällen möter människornas och företagens behov och samtidigt erbjuder en långsiktigt bra livsmiljö för sina invånare.
Vad är en hållbar stad Enligt FN?
Hållbar stadsutveckling omfattar hållbart byggande och hållbar planering av bostäder, infrastruktur, offentliga platser, transporter, återvinning och säkrare kemikaliehantering som i sin tur kräver ny teknik och samarbete mellan flera sektorer.
Hur arbetar Sverige med de globala målen?
I Sveriges regering är alla statsråd ansvariga för genomförandet inom sina respektive ansvarsområden. Två statsråd har ett särskilt ansvar för att leda arbetet med Agenda 2030 och Globala målen; Per Bolund, miljö- och klimatminister, och Per Olsson Fridh, minister för internationellt utvecklingssamarbete.
Hur ska vi nå de globala målen?
Inkluderande – de har tagits fram genom den mest transparenta och inkluderande processen i FN:s historia. Gäller alla – ledordet för Globala målen är att ingen ska lämnas utanför (Leave no one behind). Globala målen ska genomföras med särskild hänsyn till de människor och samhällen som har sämst förutsättningar.
Hur kan man göra en stad mer hållbar?
Det finns inte någon universallösning för att göra en stad hållbar. Olika aspekter av stadslivet måste beaktas. Det handlar inte bara om att skapa grönområden, locka till sig innovativa och gröna företag och bygga upp en stark kollektivtrafik.
Vad är en social hållbar utveckling?
Vad är social hållbarhet för oss? Ett socialt hållbart samhälle är ett jämställt och jämlikt samhälle där människor lever ett gott liv med god hälsa, utan orättfärdiga skillnader.
Hur arbetar Sverige med Agenda 2030?
Sverige ska vara ett land i hållbar utveckling. Regeringen ska genom nationellt och internationellt ledarskap driva på genomförandet av Ag- enda 2030 och dess 17 mål för hållbar utveckling. Regeringen bedriver en ambitiös politik för hållbar utveckling och för att nå de globala målen och dess delmål.
Hur jobbar Sverige med Agenda 2030?
Agenda 2030 är en agenda för förändring mot ett hållbart samhälle. Sverige ska vara ledande i genomförandet av agendan. Genomförandet innebär en successiv omställning av Sverige som modern och hållbar välfärdsstat, på hemmaplan och som del av det globala systemet.
Hur går det med Agenda 2030?
Enligt denna rapport så var Sverige det enskilda land som låg bäst till år 2017. I 2019:s rapport ligger Sverige inte längre på en första plats men däremot fortfarande i topp tillsammans med Danmark och Finland. Det innebär att vi är ett av de länder med bäst förutsättningar för att nå Agenda 2030 och de globala målen.