Innehållsförteckning
Hur slutar man vara irriterad på någon?
Är du lättirriterad?
- Ta reda på vart irritationen kommer från. Det mest effektiva sättet att få bukt med irritationen (men oftast även det svåraste) är att ta reda på vart känslan faktiskt kommer ifrån.
- Ignorera inte de små sakerna.
- Dra ned på koffeinintaget.
- Ta tid för dig själva att koppla av.
- Träna på din empatiförmåga.
Varför är jag så grinig?
Fundera även på din sårbarhet, hur äter du, sover, motion, stress med mera. Det är då helt naturligt för alla att må dåligt ibland, bli deppig o nere, irriterad och arg… Vem som helst kan hamnar i det om man har en tung livssituation eller om man hamnar i en kris av något slag. Ingen är glad och mår bra hela tiden.
Hur gör man för att bli av med ilska?
Det finns många sätt lugna ner sig själv på helt egen hand utan droger eller något annat.
- Andas långsamt. Försök göra utandningen vara längre än inandningen.
- Slappna av i din kropp.
- Ge utlopp för ilskan på ett säkert sätt.
- Distrahera dig själv.
- Hitta en träningsform där din kraft kan få utlopp.
Varför är jag arg och ledsen hela tiden?
Du kan vara deprimerad om du har känt dig nedstämd eller irriterad nästan hela tiden i minst två veckor, och om du inte längre har lust att göra saker som du tidigare tyckte var kul. En depression kan också påverka din sömn, aptit och koncentration. Du behöver hjälp och stöd om du är deprimerad.
Hur arg får vuxna bli bok?
Hur arga får vuxna bli? riktar sig till åldrarna 4-9 år och det tycker jag är en bra riktlinje. Boken är ett bra underlag för diskussioner, den kan bli en hjälp för de barn som bär på en dålig hemlighet, och förhoppningsvis kan boken få utsatta barn att berätta för någon vuxen de litar på.
Kan inte hantera min ilska?
Den kanske mest effektiva metoden för att hantera ilska och dess underliggande problem är att helt enkelt kanalisera ilskan i någonting produktivt. Om du vet varför du är arg är det en bra strategi att ta itu med problemet på ett lugnt, sansat och kontrollerat sätt.
Det finns hjälp att få. Genom att prata om varför du agerar som du gör kan du bli bättre på att ta ansvar för dina handlingar. Hälso- och sjukvården och kommunens socialtjänst kan ge stöd och hjälp. Tänk på att barn som lever i familjer där det förekommer kränkningar, hot och fysiskt våld far illa.