Allmänning

Vad ar Ishotellet byggt av?

Vad är Ishotellet byggt av?

Idag är hotellet ca 5,500 kvadratmeter och dessutom känt som världens största hotell byggt av is och snö. All is är hämtad från den närliggande Torneälven. Det krävs en otrolig mängd is, ca 1,000 ton för att bygga upp hotellet varje år. Tidigare har hotellet endast funnits under vintersäsongen.

Hur är det att bo på Ishotellet?

En stor del av att uppleva Icehotel är i vår mening att uppleva naturen och kulturen här. Du får ett skåp eller bås (om du bor i svit), där du kan byta om och förvara dina tillhörigheter. Det finns omklädningsrum med dusch och bastu för damer respektive herrar.

Hur byggs ishotellet i Jukkasjärvi?

Snön sprutas med snökanoner över stora metallformar och får sedan frysa. Efter ett par dagar, när snön och isen är frusen och hårt packad, dras formarna bort och kvar står en labyrint av fristående korridorer. Väggar byggs in i korridorerna, som skiljer rummen och sviterna från varandra.

Hur många ishotell finns det i världen?

Det finns flera ishotell i världen, men bara ett Icehotel. Det svenska turistmålet i Jukkasjärvi lockar 50 000 besökare årligen. Icehotel har alltid varit omsorgsfulla i sitt varumärkesarbete och har registrerat det hos PRV.

Kan man sova på Ishotellet?

Att sova bland iskonst Om du ska sova i ett av våra rum av snö och is rekommenderar vi att du har på dig ett underställ, tunna ullstrumpor och mössa. Sovsäcken som du får låna är gjord för -25 grader och i hotellet blir det aldrig kallare än mellan -5 och -7 grader.

När byggs Ishotellet?

Sedan det lilla konstgalleriet, som var föregångaren och inspirationen till Icehotel, byggdes 1989, har det återfötts i ny tappning varje vinter, i byn Jukkasjärvi 20 mil norr om Polcirkeln.

Hur smälter inte Ishotellet?

Men hur bygger man ett ishotell som kan stå året runt och aldrig smälter? Jo, man utnyttjar ishotellets största fiende, solen. Och man minimerar kylförlusterna. – Egentligen handlar det om att bygga en gigantisk termos som håller kvar kylan i anläggningen, säger Michael Uhland, projektledare på Cowi.

Share this post