Innehållsförteckning
Vad är Oumph The Chunk?
Oumph! finns både som naturell och smaksatta varianter med ett gäng olika kryddningar. Den naturella varianten finns i två skepnader. The Pure Chunk, en oregelbunden filé i lite olika storlekar och The Pure Stripe, som är rejäla strimlor.
Vart kommer Oumph ifrån?
Oumph är ett protein baserat på sojabönan och är ett nytt alternativ till kött på tallriken. Vi uppmuntras ju att äta lite mindre kött och vi gör alla klokt i att välja någon vegetarisk måltid i veckan. Vill du ha fler förslag på alternativ så är tzay ett sådant, också det görs på sojabönan.
Vem äger Oumph?
Livekindly förvärvade svenska Oumph i juni 2020. Bolaget äger även Fry’s Family Food Company, LikeMeat och The No Meat Company.
Vad tillverkas Pease av?
Pease är en serie vegetariska produkter som är gjorda på proteinrika ärter. Pease vänder sig till dem som vill äta god och hälsosam mat med lågt klimatavtryck. Pease finns idag i fyra olika varianter: Färs, Strimlor, Pulled och Bullar.
Är Oumph svenskt?
Oumph! grundades 2015 av Food for Progress, ett innovativt svenskt livsmedelsföretag som arbetar för att skapa ett hållbart och säkert livsmedelssystem världen över. Food for Progress samarbetar med Sveriges forskningsinstitut (RISE) för att utveckla bättre växtbaserade ingredienser.
Är Oumph veganskt?
Den är kalorisnål, rik på protein, järn, folsyra och har en fiberaktig struktur som ger en bra tuggkonsistens (liknande mört kött). Oumph kan man med fördel bjuda alla på vid middagsbordet, både veganer, vegetarianer och köttätare eftersom konsistensen och smaken tilltalar de flesta.
Hur länge håller Oumph?
Vi rekommenderar inte att man tinar den formbara färsen i mer än ett dygn på grund av funktionalitet och matsäkerhet. Ha en bra dag!
Hur äter man Oumph?
Oumph kan stekas, grillas, friteras och kryddas precis som du vill. – Det går inte att misslyckas, lovar kocken Anders ”Ankan” Linden, Livsmedelsverket.
Är Oumph bra för magen?
Sojakorv, biffar, färs – De flesta av dessa produkter är gjorda på hela sojabönan vilket innebär att även fibrerna kommit med vilket innebär ett högt FODMAP-innehåll. I Sverige finns Oumphf, Vegme och Anamma, alla tre gjorda på hela sojabönan och därför inte tillåtna.