Allmänning

Vad ar skillnaden mellan aerob traning och anaerob traning?

Vad är skillnaden mellan aerob träning och anaerob träning?

Till skillnad från aerob träning så kräver inte det anaeroba systemet syre utan glukos används som bränsle. Det här är ett system som jobbar med explosivitet och korta tidsintervall, du orkar helt enkelt inte hålla på så länge eftersom kroppen inte får tillräckligt med syre.

Vilka Energiprocesser använder kroppen?

Den aeroba energiprocessen sker ihop med syre. Processen att bilda energi med syre gör det möjligt att använda både kolhydrater och fett, vilket är positivt när du behöver bygga mycket ATP. Fördelen med den aeroba processen är just att du kan bygga mycket ATP (stor kapacitet).

Vad betyder hastigheten i anaeroba träningsformer?

Vad betyder hastigheten i anaerob träningsformer? Hastighet är en viktig faktor för att avgöra om övningen är anaerob eller inte. Att göra något i låg hastighet kräver inte full kraft och är således inte något anaerobt pass. Ju mer hastighet desto mer kraft och då kan inte varaktigheten vara lång.

När man skall ha bästa möjliga effekt när man konditionstränar skall man ligga 150 180 i puls Varför blir effekten sämre när man går under eller över detta spann?

Varför får man lägre puls om man tränar upp sin kondition? När man tränar upp sin kondition så ökar slagvolymen vilket innebär att mer blod pumpas ut per slag och därför behöver hjärtat inte slå lika snabbt för att få runt samma mängd blod.

Vilket bränsle föredrar kroppen att använda vid lugnt arbete?

Normalt räcker våra kolhydratsförråd till ca 1-1,5 timmes medelhårt – hårt arbete (kan tredubblas genom kolhydratsuppladdning). När kolhydraterna är slut så arbetar vi nästan uteslutande med protein & fett som bränsle vilket blir mkt jobbigt då de kräver mer syre för att kunna omvandla fett till energi.

När är man i bra form?

Du har en hög vilopuls. Att ha en hög puls när du tränar är bra, men när du vilar ska den vara så låg som möjligt. En låg vilopuls är ett tecken på att du är i bra form. Oftast mäts pulsen med pek- och långfinger på andra handledens insida.

Share this post