Allmänning

Vad gor en kyl och Varmepumpstekniker?

Vad gör en kyl och Värmepumpstekniker?

Som kyl- & värmepumptekniker installerar du kylanläggningar och värmepumpssystem samtidigt som du utför beräkningar av kyl- och värmebehov. Vid installation och underhåll av kyl- och värmepumpsanläggningar har du de kunskaper inom energibesparing och energieffektivisering som krävs.

Vad krävs för att få arbeta med fyllning och tömning av luftkonditioneringssystem i fordon med mindre än 3 kg köldmedia?

Idag behöver verkstaden inte ackreditera sin verksamhet för att få utföra tömnings-, reparations- och fyllningsarbeten på luftkonditioneringssystem med mindre än 3 kg köldmedium.

Vad krävs för Kylcertifikat?

För att ansöka om kylcertifikat krävs att du avlägger godkänt teoretiskt och praktiskt prov på något av de olika examinationscentra runt om i landet. Om du har certifikat i aktuell kategori sedan tidigare krävs endast ett nytt teoretiskt prov vart femte år; kallat omexaminering.

Vad är Kylmontör?

Kylmontör jobbar med installation och service av kylanläggningar. De arbetar även med avancerade system där anläggningarna samkörs med exempelvis ventilationssystem. Jobbet kräver att teknikern är händig och serviceinriktad, kombinerat med en hel del teoretisk kunskap.

Hur mycket tjänar en kyl och Värmepumptekniker?

Vanligtvis börjar man på en lön mellan 26.000 och 29.500 kr. Dock kan man tjäna betydligt mer det finns möjlighet till att jobba övertid.

Vad tjänar en kyl och Värmepumptekniker?

34 600 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer.

När förbjuds r407c?

Däremot finns ett förbud som träder i kraft den 1 januari 2025 mot försäljning av singel-splitaggregat med en fyllnadsmängd på mindre än 3 kg köldmedium som har ett GWP-värde på 750 eller mer. Förbudet gäller med andra ord inte för andra typer av värmepumpar.

Vilken kompetens behöver du för att arbeta med värmepumpar?

Verifierad kompetens inom Systemkunskap & Styr- och reglerteknik. Systemkunskap innebär förståelse fastighetens drift när det gäller, värme, varmvatten, ventilation och kyla. Styr- och reglersystem får värme, ventilation och kyla att fungera tillsammans på ett energieffektivt och därmed miljöriktigt sätt.

Share this post