Innehållsförteckning
Vad kostar det att ha en kolonilott?
Kolonilotten värderas av föreningens värderare enligt Stockholms Koloniträdgårdars prislista och det är det värderade priset som gäller. Stugor kostar mellan 80 000 – 250 000 kr beroende på skick på stuga och tomt. Arrendet är ca 2 000 kr/år beroende på hur stor tomten är.
Vad är bäst att odla i koloni?
Vad odlar du på kolonilotten? – Jag och Maria, som har lotten, odlar ätbart och pollinerarvänliga blommor. Bondbönor, squash, tomat, gurka, pumpa, sparris, blomsterbönor, spenat, svartrot, havrerot, allt möjligt. Det finns äppelträd och plommonträd.
Hur fungerar kolonilotter?
Du köper loss kolonilotten men arrenderar tomten – vilket brukar kosta omkring 2 000 kronor per år beroende på tomtens storlek. Har du finansierat köpet genom ett lån tillkommer kostnader för räntor och amortering. Du betalar även en årlig medlemsavgift till den koloniförening du är med i.
Vad odla på odlingslott?
PÅ YTA 2 odlas främst rotfrukter och lökväxter alt. potatis men även dill, persilja, spenat och mangold. gurkväxter, selleri och purjo. Även sallat och andra korgblommiga växter kan placeras här.
Vad kostar det att hyra en odlingslott?
En odlingslott kostar cirka 500 kronor per år att hyra. I kostnaden ingår arrende- och medlemsavgift samt andra kostnader föreningen har. Merparten av områdena har en gemensam föreningsstuga och på ungefär en fjärdedel av områdena finns det även möjlighet att ha en egen bod eller ett eget växthus.
Får man övernatta i kolonistuga?
Vid köp av en kolonistuga skriver du ett kontrakt med en koloniförening och blir medlem i denna förening. Som medlem är du skyldig att följa föreningens stadgar och kommunens bestämmelser. Tänk på att det inte är tillåtet att använda kolonistugorna som permanentboende.
Vad är en odlingslott?
Ett odlingslottsområde är ett område utan stugor där du arrenderar en liten bit mark och kan odla frukt, bär, blommor och grönsaker samt har möjlighet att hålla kompost.
Får man sova över i en kolonistuga?
Vissa kommuner tillåter att man övernattar en gång i sin kolonistuga under vintern i syfte att förhindra inbrott och skadegörelse. Man behöver då få tillåtelse från sin förening. Vi rekommenderar att du kontaktar din koloniförening och hör med dem vilka regler som gäller på ditt koloniområde.
Vad menas med kolonistuga?
Att ha en kolonistuga är inte detsamma som att ha en sommarstuga. Som kolonist är Du medlem i en koloniförening och bunden av vad som står i dess föreningsstadgar, arrendeavtal och ordningsregler. Du är medlem i en gemenskap med allt det innebär av trevligheter och åtaganden.
Hur köper man en kolonilott?
Köpa kolonistuga Kolonistugan måste du köpa av en säljare, det är endast marken som arrenderas. Vid köp av en kolonistuga skriver du ett kontrakt med en koloniförening och blir medlem i denna förening. Som medlem är du skyldig att följa föreningens stadgar och kommunens bestämmelser.
Hur bygger man en kolonistuga?
Vilka handlingar behöver jag skicka in tillsammans med ansökan?
- Situationsplan skala 1:500. På situationsplanen ska du rita in stugans storlek och placering.
- Planritning skala 1:100.
- Fasadritning skala 1:100.
- Sektionsritning skala 1:100.
- En enkel beskrivning.
- Föreningens eller fastighetsägarens skriftliga godkännande.
Hur stor är en kolonistuga?
Generellt gäller att stugan får vara 26m² mätt utanpå knutbrädan, vi får ha en öppen veranda i anslutning till stugan på 8m² samt en bod på 5m² samt ett växthus om 5m² max höjd 1,50m inget taktäckt utöver detta.