Allmänning

Var ar tryggast att bo?

Var är tryggast att bo?

Lund är Sveriges tryggaste och miljöbästa kommun att leva och bo i. Det visar nyhetsmagasinet Fokus årliga rankning av levnadsvillkoren i Sveriges 290 kommuner. Tidningen Fokus har de senaste 15 åren rankat de svenska kommunerna inom en rad olika områden.

Hur farligt är det att bo i Sverige?

Om vi nu enbart pratar om dödligt våld så var Sverige i och för sig ett farligare land år 2016 om vi jämför med 2012, då antalet fall var rekordlågt. Men det är ett säkrare land jämfört med 2007, då vi också hade en topp. Och den långsiktiga trenden är fortfarande rätt oklar.

Varför ska man vara med i Hyresgästföreningen?

Som hyresgäst har du massor med rättigheter. Hyresgästföreningens rådgivare och jurister är proffs på hyreslagen och företräder medlemmar i Hyresnämnden och i allmän domstol om det skulle behövas. Vissa ärenden avgörs i Högsta domstolen, även om det är ovanligt. Vår juridiska service ingår i medlemsavgiften.

Vilken är den tryggaste kommunen i Sverige?

Fokus årliga rankning av levnadsvillkoren i Sveriges 290 kommuner visar att Lund är bäst när det kommer till miljö- och trygghetsfrågor. Lund har ihärdigt arbetat mot att öka Lundabornas trygghet och växla upp ambitionerna i miljö- och klimatarbetet.

Är det tryggt att bo i Sverige?

Boende i flerfamiljshus är mer oroliga än villaboende. Undantaget rädslan för inbrott. Det visar den Nationella trygghetsundersökningen som görs av Brottsförebyggande rådet varje år. I Statistiska centralbyråns senaste rapport om trygghet är resultaten snarlika.

Är Sverige ett säkert land?

Studien visar att Sverige utmärker sig särskilt när det gäller effektivt statsskick, goda levnadsförhållanden och ekonomisk stabilitet. Dessutom uppfattas svenskarna som trevliga och välkomnande och Sverige anses vara ett säkert land att vistas i. Sedan förra året har vi stärkt våra poäng inom samtliga områden.

Är det värt att gå med i Hyresgästföreningen?

Då kan Hyresgästföreningen hjälpa hyresgästen att få en hyresnedsättning. – Många hyresgäster känner inte till sina rättigheter. De behöver bli mer kritiska och våga ifrågasätta kravbreven och brister i sitt boende, menar Ingrid Buskas. Men Hyresgästföreningens nytta för medlemmarna räknas inte bara i kronor och ören.

Vad händer om man inte är med i Hyresgästföreningen?

Hyresgästföreningen kasserar varje år in över 200 miljoner i hyressättningsavgift – en avgift som alla hyresgäster som har kollektivt förhandlade hyror måste betala, oavsett om de är medlemmar i föreningen eller inte. Det är principiellt förkastligt, skriver Estrid Faust.

Share this post