Blogga

Hur ar idrotten pa gymnasiet?

Hur är idrotten på gymnasiet?

Idrott och hälsa 1, 100 poäng, som bygger på de kunskaper grundskolan ger eller motsvarande. Idrott och hälsa 2, 100 poäng, som bygger på kursen idrott och hälsa 1. Idrott och hälsa 1 – specialisering, 100 poäng. Idrott och hälsa 2 – specialisering, 100 poäng, som bygger på kursen idrott och hälsa 1 – specialisering.

Finns det RIG i fotboll?

Elever som vill kombinera studier med elitidrott på gymnasiet kan välja mellan riksidrottsgymnasium (RIG) och nationellt godkända idrottsutbildningar (NIU). Elever på både RIG och NIU går ett vanligt gymnasieprogram, med ämnet specialidrott som kan läsas upp till 700 poäng.

Hur mycket merit behöver man för att komma in på fotbollsgymnasium?

Hur mycket poäng krävs för att komma in på ett fotbollsgymnasium? Det är olika från skola till skola, kolla upp vilken skola som du skulle vilja gå på sen ring/maila skolan och hör vad de krävdes för att komma in föregående år!

Hur man får ai idrott?

Största skillnaden i chansen att få högre betyg i idrott och hälsa finns i grupperna migrationsbakgrund och föräldrarnas utbildning. – Vissa nyanlända elever och elever med låg socioekonomisk status upplevs av några lärare att ha små, om ens några möjligheter att nå kraven för ett godkänt betyg.

Har alla gymnasieprogram idrott?

Idrott & Hälsa 1 är en obligatorisk kurs på alla gymnasieprogram och kan inte bytas ut. Så tyvärr kommer du att vara tvungen att läsa den. Det är bara en kurs så troligtvis kommer du bara behöva ha det ett av åren och sedan slipper du det. Därför drar det inte ner ditt betyg jättemycket om du skulle få dåligt betyg.

Vilka betyg behöver man för att bli fotbollsspelare?

De program som ger direkt behörighet är Naturvetenskapsprogrammet, Teknikprogrammet eller Ekonomiprogrammet inriktning Ekonomi. Alla dessa program kan du kombinera med Fotbollsutbildningen. Det är dina betyg från 9:an som du söker till gymnasiet.

Vilken utbildning krävs för att bli fotbollsproffs?

Du kommer också att få genomföra kursen ”Svenska Fotbollförbundets Tränarutbildning C” som ger grunderna för att kunna arbeta som ledare/tränare inom barn- och ungdomsfotbollen. Denna studieplan ska vara ett hjälpmedel och en kvalitetssäkring i din fotbollsutbildning vid ett NIU-gymnasium.

https://www.youtube.com/watch?v=TNcWscWyoZU

Share this post