Blogga

Hur gar en Framhoppning till?

Hur går en Framhoppning till?

På framhoppningen får endast den ryttaren som ska delta på hästen hoppa fram hästen under tävlingen. Om någon annan än ryttaren själv hoppar fram hästen medför det avstängning av ryttaren och hästen samt varning till medhjälparen. Se därför till att hoppa fram din egna häst.

Hur långt ska det vara mellan studs?

Studs består av två eller flera hinder som står så nära varandra att hästen inte tar något galoppsprång mellan dem. Istället hoppar den av på hinder nummer två direkt efter att den har landat efter första hindret. Mellan studshinder ska det vara cirka 3-3,5 meter (studshinder byggs alltid relativt låga).

Vilka moment ingår i Sportkörning?

Sportkörningens fullständiga tävlingsform utgörs av momenten dressyr, maraton och precision.

Vad ska du ta hänsyn till inför Framridningen?

Det upplevs av många ryttare som säkrare om hästen är rädd för att möta andra hästar. Att visa hänsyn är viktigt på framridning, att ha ett öga på det som händer omkring och underlätta för varandra. Tänk på att framridningen inte är öppen för de som gjort sin ritt. De ska trava av sina hästar på annan plats.

Varför är det bra att hoppa studs?

Studs är en bra hoppövning för att förbättra ryttarens noggranhet och kontroll, samt stärka din hästs muskulatur i framförallt gluteus och hamstrings. Hästen får också träna upp sin styrka, rörelsefrihet, balans och självförtroende, vilket gör studs till en bra övning för både hopp och dressyrhästar.

Vad kan man se på en Anläggningsskiss?

Av anläggningsskissen bör framgå:

  • Var tävlingsområdets yttre gräns finns.
  • Var tävlingsarenan finns.
  • Var framridning och framhoppningsbanor finns.
  • Var uppstallningen finns.
  • Var parkeringsplatser finns.
  • Hur flödet av publik åtskilt från hästar fungerar.
  • Var sjukvårdare finns.
  • Var toaletter finns.

Vad har man för ansvar som tävlingsarrangör?

Att vara tävlingsarrangör är ett roligt uppdrag, men innebär också en del arbete både innan, under och efter tävlingen. I menyn hittar du praktisk information för dig som arrangerar nationell tävling på olika nivåer, men också för dig som arrangerar SM eller vill ta steget och arrangera internationell tävling.

Share this post