Blogga

Hur knyter man en flagga?

Hur knyter man en flagga?

Det bästa är att använda en enkel eller dubbel skotstek, som det vänstra exemplet visar. Detta funkar bra om man har flagglina och det är repöglor i flaggan. Dock har många av dagens flaggor och flagglinor plastkrokar likt de två övriga exemplen. Vilket även detta är ett smidigt alternativ.

När hissas flaggan under vinterhalvåret?

Så här lyder riktlinjerna för flaggtider: Mellan den 1 mars och den 31 oktober hissas flaggan kl. 08.00, men under resten av året hissas den först kl. 09.00. Flaggan halas vid solnedgång (se almanackan) – bor du i norra delen av Sverige får du utgå från ditt sunda förnuft under vinterhalvåret.

Vilken längd bör en flagga ha?

En flaggas storlek bör anpassas efter den flaggstång den hissas på. En tumregel är att flaggans längd bör vara cirka en fjärdedel av flaggstångens längd. Om flaggstången är mycket hög kan flaggan göras något mindre. Vid flaggning med flera flaggor skall samtliga flaggor ha samma storlek, det vill säga samma höjd.

Hur ska flaggan användas i Sverige?

Sveriges flagga tillhör alla oss som bor i Sverige och som nationalsymbol ska flaggan förstås behandlas med respekt. Här hittar du grundläggande regler för hur du använder flaggan. När flaggan är hissad ska det normalt vara ljust ute. Vimpeln däremot, får vara hissad dygnet runt.

Hur sänks flaggan på halv stång?

Vid flaggning på halv stång skall flaggan först hissas i topp och därefter sänkas till lämplig höjd. På en fristående flaggstång bör flaggan sänkas till cirka 2/3 av flaggstångens höjd, medan den på en fasadstång kan halas in till stångens halva längd.

Hur gör man flaggor?

Vill man göra en flagga som kan tvättas och som blir ”lätt” att vifta med är tygfärg ifrån panduro att föredra, men den färgen är i regel dyrare. Steg 3: Fixa ett motiv, du kan lätt göra iordning motivet du vill ha på din flagga i datorn. Då blir flaggan mer personlig. Program som photoshop är att föredra.

Hur sätter man upp en flaggstång?

Montera flaggstången i mark

  1. Gräv en grop till frostfritt djup. Men gropens djup och diameter beror också på hur lång flaggstången är.
  2. Grunda först med makadam, cirka 5-10 centimeter.
  3. Blanda betong och fyll på gropen.
  4. Få ordning på själva flaggstången.
  5. Res stången när betongen stelnat.

Share this post