Innehållsförteckning
Hur kommunicerar de olika familjemedlemmarna med varandra?
Familjesamtal. Varje familj med sin unika sammansättning genomgår under sitt livslopp olika generella kriser och utvecklingsfaser. Det kan gälla kommunikationen mellan familjemedlemmarna, där man talar förbi varandra och känner sig missförstådd, arg eller besviken.
Hur uppstår missförstånd?
Något som, eftersom vi alla är unika individer med var sitt unikt medvetande, inte kommer att hända. Ett missförstånd är alltså två förstånd som missar varandra genom bristande kommunikation. Resultatet är sannolikt att uppfattning om de båda förståndens skillnad i storlek delas medan subjektet varierar.
Vad kan man göra för att förhindra missförstånd?
Var ärlig och öppen med förväntningar om hur projektet kommer fortlöpa så kommer inga obehagliga överraskningar längs vägen. Uppstår en konflikt, lös den direkt innan ni går vidare. Konflikter grundar sig nästan alltid i missförstånd. Att ha en välfungerande kommunikation med kunden är väldigt viktigt.
Vad är viktigt att tänka på i kommunikationen med barn?
Barn och föräldrakommunikation Man kan stimulera barnet genom att be det berätta och själv hjälpa till att utveckla berättelsen genom frågor och små egna inlägg. Det är när man pratar direkt med barnet som dess språk och kommunikation utvecklas. Att barnet lyssnar på när andra pratar har inte alls samma betydelse.
Hur du interagerar och kommunicerar i mötet med barngruppen?
Genom att lägga fokus på hur pedagogerna samtalar med barnen, lyssnar in dem och spinner vidare på barnens egna resonemang och idéer antar man att barnets intresse för att kommunicera stimuleras, något som i sin tur leder till en förbättrad språkförmåga.
Vad är viktigt att tänka på gällande kommunikation inom förskola skola?
I läroplanen (Lpfö98/10, s. 11) står det att förskolan ska ”ge barn möjlighet att utveckla sin förmåga att kommunicera”. Genom att pedagogen bekräftar och lyssnar till vad barnet har att säga, kan barnet utveckla sin förmåga till att kommunicera.