Innehållsförteckning
Hur många villemo finns det i Sverige?
408 kvinnor heter Villemo i förnamn. Av dessa har 216 Villemo som tilltalsnamn. Snittåldern är 13.1 år. Ingen eller högst en man heter Villemo i förnamn.
Hur många heter Severin i Sverige?
Det är drygt 500 personer i Sverige som har det som efternamn. Namnsdag: 23 oktober i både Sverige och Norge (sedan 1986, då namnet återinfördes på sin ursprungliga plats efter att ha varit utan namnsdag hela 1900-talet) och i Finland, där det saknats mellan 1946 och 1971.
Hur många heter fideli i Sverige?
355 kvinnor heter Fideli i förnamn. Av dessa har 129 Fideli som tilltalsnamn. Snittåldern är 15.7 år.
Hur många med namnet Tore finns det i Sverige?
14 520 män heter Tore i förnamn. Av dessa har 5 029 Tore som tilltalsnamn. Snittåldern är 64.2 år. 3 kvinnor heter Tore i förnamn.
Hur många Emelie finns det i Sverige?
I Sverige finns det nästan 3000 personer som heter Emilie. Det finns många olika stavningar av namnet Emilie. Varianten Emelie förekommer ofta i Sverige, i de flesta andra länder är dock formen Emilie och/eller Emily vanligare. Det finns utöver nämnda stavningar, även andra alternativa stavningar till detta namn.
Vad är Severin?
Severin är en förkortad form av latinets Severinus, en bildning till släktnamnet Severus ’den allvarlige, den stränge’. En dansk form är Sören. I både den rikssvenska och den finlandssvenska almanackan 23 oktober, till minne av en biskop i Köln (död 399).
Vad betyder namnet fideli?
Fideli kommer av det latinska ordet fidelis som betyder trogen, lojal och pålitlig.
Vad betyder namnet Tore?
Tore är ett nordiskt namn, som går tillbaka på ett *Þórvér, antingen sammansatt av Tor- ’dunder, åska’ och urnordiskt *wīhaR ’kämpe’ eller en meningsfull sammansättning med betydelsen ’Torspräst’ eller ’åskpräst’. Tore kan också ursprungligen vara en avledning till gudanamnet Tor.
Vad betyder namnet Ture?
Ture är ett nordiskt namn, en dansk-svensk form av Tore. Ture blev under medeltiden ett vanligt frälsenamn, som trängde undan Tore. I både den rikssvenska och finlandssvenska almanackan 28 april.