Innehållsförteckning
Hur ofta kan man ge microlax till barn?
Förslag på doser och preparat: Till barn från 4 månader ges 0,5 Microlax och till barn äldre än 1 år ges 1 hel Microlax, Klyx eller Resulax. Vid långvarig förstoppning kan behandlingen upprepas en gång dagligen i en vecka, därefter varannan dag i en vecka.
Kan man ta MICROLAX för ofta?
Undvik långvarig användning av MICROLAX®. Om du inte blir bättre, eller om du blir sämre, bör du kontakta vårdcentralen så att de kan undersöka orsaken och rekommendera lämplig behandling.
Kan man ta flera MICROLAX efter varandra?
Du tar 2 Microlax direkt efter varandra. Effekten på dessa är ca 5–15 minuter. Denna behandling ger en retning direkt, vilket gör att det känns som att du genast behöver tömma tarmen. Försök ändå vänta minst 15 minuter, annars tömmer du endast ut lavemanget.
Hur ofta kan man ta microlax vuxen?
Hur du använder Microlax Rådfråga läkare, apotekspersonal eller sjuksköterska om du är osäker. Rekommenderad dos är: Vuxna och barn: Innehållet i en tub sprutas in i ändtarmen. Annan dos enligt läkares föreskrift.
Kan du bli förstoppad om du ändrar eller får nya matvanor?
Du kan bli förstoppad om du ändrar eller får nya matvanor. Både ny mat och att äta på nya tider kan göra att du blir förstoppad. För lite rörelse. Du kan bli hård i magen och bli förstoppad om du rör dig lite i vardagen, till exempel att du sitter mycket.
Vad kan du göra när du har förstoppning?
När du har förstoppning har du svårt att bajsa och det kan också göra ont. Ofta räcker det att dricka mer vätska och att äta mer fiberrik mat. Det finns även receptfria läkemedel som du kan använda. De allra flesta blir förstoppade då och då oavsett ålder, men barn och äldre personer har lättare att få förstoppning.
Hur gör man vid Långvarig förstoppning?
Vid långvarig förstoppning kan en ansamling av avföring bildas i rektum (fekalom). Förstahandsval av behandling vid fekalom är makrogolläkemedel tillsammans med lavemang, men vid mycket svåra fall kan man tvingas att manuellt avlägsna avföringen.
Har barn med förstoppning svårt att bajsa?
Barn som har förstoppning har svårt att bajsa, och bajset är hårt och trögt. Det är också vanligt att få ont i magen. En förstoppning går oftast över efter några dagar, med det kan ta längre tid. Ibland kan barnet behöva använda läkemedel som mjukar upp bajset.