Innehållsförteckning
Hur ofta Klorpuck?
Stora 200 grams tabletter, ”klorpuckar”, som löser sig långsamt. Innehåller även algmedel och flockningsmedel. För utomhuspooler. Dosering: ca 1 tablett per 25-40 kbm var 5-7 dag.
Hur snabbt verkar Flockmedel?
Låt pumpen vara påslagen i minst 24 timmar för att filtrera vattnet orderntligt. De små partiklarna som gör vattnet grumligt/eller ”mjölkigt” kommer att klumpa ihop sig (flocka sig) och sedan fastna i sandfiltret.
När ska man klorera spabad?
Vanligast är att använda tabletter före/efter bad. Beroende hur mycket man badar, så chock-klorerar man istället för tabletterna efter bad, var annan, var tredje vecka. Chock-kloret tar bort kloraminer, (förbrukat klor), och andra föroreningar.
Hur dosera man klor i pool?
Dosera klor Dosera klor kontinuerligt så att en halt på 1-3 ppm hålls. Vanligast är Långverkansklor som är stora 200 g puckar. Dosera 1-2 st per vecka för en normal villa pool på 30-40 m3, beroende på temperatur, antal badande mm.
Hur ofta fylla på klor i spabad?
· Ta för vana att kontrollera vattnet med teststicka en gång i veckan, gärna innan du badar och vid behov, justera enligt ovan. · Efter att man har badat, klorera med följande dosering: 1 tsk per person / timme/ 1000 l vatten. · Byt vatten 3-4 gånger per år. (Hur ofta beror på hur ofta spabadet används).
När kan man bada efter Snabbklor?
Vänta minst 12-24 timmar innan man badar igen, och gör gärna ett test med dina teststickor eller dylikt innan bad. Effekten efter en chockklorering brukar normalt inte hålla längre än 48 timmar. Chockklorera på kvällen så att kloret kan verka ifred under natten.
Hur mycket flockningsmedel?
Dosering: 400 gram flockningsmedel per 10 kbm poolvatten. Höj vattennivån maximalt i poolen, kontrollera pH-värde och justera vid behov. Chockklorera poolen och låt stå ett dygn. Lös upp flockningsmedlet i ljummet vatten.
När ska man använda flockningsmedel?
Flockning används med fördel vid grumligt vatten. Flockningsmedel är ett klarningsmedel som drar samman små partiklar i vattnet till flockar som sjunker till botten eller fastnar i sandfiltret. Flockningsmedel finns i både i flytande form och som tabletter. Flockningsmedel i flytande form hälls direkt i poolen.
Hur flockar man poolen?
Vad är Flocking?
Flockning är en process som används inom vattenrening. När flockning genomförs ska humus och organiska partiklar sammanfogas för att kunna avskiljas från vattnet. Flockningen sker genom att en fällningskemikalie tillsätts till råvatten under omrörning vilket gör att partiklarna sammanfogas till flockar.
Stora 200 grams tabletter, ”klorpuckar”, som löser sig långsamt. Vanligast och mest bekvämt för utomhuspooler, ej för inomhuspooler. Används i kemikalieautomater. Dosering: ca 1 tablett per 25-40 kbm var 5-7 dag.
Varför sjunker klorhalten?
Klor binder sig mycket enkelt till cyanursyra precis som det binder sig lätt till andra molekyler. Problemet är att cyanursyra inte försvinner och inte binder sig till något annat. Det avdunstar inte utan stannar kvar i vattnet. Och om du har för mycket cyanursyra i vatten riskerar du klorlås.
Varför får jag inte upp klorhalten i poolen?
Cyanursyra används för att stabilisera kloret så att det inte bryts ner av solen. Har vattnet en cyanursyrahalt som överstiger 100 ppm kan en blockering av kloret inträffa, detta avhjälps genom spädning av vatten från det kommunala vattennätet. En nivå av cyanursyra på ca. 30 – 50 ppm är optimalt i en utomhuspool.
Får ej upp Klorvärdet?
Det är inte ovanligt att man upplever att det klor man har tillsatt till vattnet försvinner med detsamma. Men det finns lösningar på det problemet. Mät klorvärdet i spabadsvattnet 30 minuter efter att du har tillsatt klor. Om du då mäter ”0” i klorvärde, ska du tillsätta mer klor.
Kan man stänga av Poolpumpen?
Svaret är nej. Även om filtrering är bra för poolvattnet så vill man stänga av cirkulationspumpen över natten. Anledningen till att man vill stänga poolpumpen är att man inte vill blanda vattnet speciellt om vattnet varmt och det är kallt ute. Då kommer man istället kyla vattnet under natten.