Innehållsförteckning
Hur ser en inspirerande lärmiljö ut ge exempel?
En lärmiljö som inspirerar, uppmuntrar barnens nyfikenhet och kreativitet. En lärmiljö där vårt tema, arbetet med språkaktionen, är levande under hela dagen. Barnen ska få möta en lärmiljö med tillgängligt material, som utmanar till att vilja och våga prova nya erfarenheter, både enskilt och tillsammans med andra.
Hur ser en inspirerande lärmiljö ut på förskolan?
Fantasi, lek och kreativitet Lärmiljön i förskolan ska främja, ge utrymme för och moti- vera barn till olika sorters lek. Den ska också inspirera till utforskande och lärande samt stimulera och vidareutveckla barns kreativitet. Barn ska utmanas och uppmuntras till att tänka i nya banor och på nya sätt.
Vad är miljö i förskolan?
Läroplanen säger att miljön ska inspirera och utmana barn så att de utvecklar och lär sig genom lek. Med begreppet ”den fysiska inomhusmiljön” i förskolan menas både byggnadens utformning, möblering samt förvaring av leksaker och materiel. Det kan även täcka dokumentation på väggarna och inredning, som t.
Vilken betydelse har miljön för lärandet ge exempel på hur en god lärmiljö kan se ut?
En god pedagogisk miljö Lokalernas utformning och kringliggande miljö skapar olika förutsättningar och möjligheter att utforma verksamheten och det pedagogiska arbetet. En god pedagogisk miljö väcker elevernas nyfikenhet, intresse och lust att lära.
Vilken betydelse har miljön för lärandet?
En god pedagogisk miljö väcker elevernas nyfikenhet, intresse och lust att lära. Den speglar synen på lärande och utformningen av miljön har betydelse för elevernas möjligheter att utvecklas.
Vad säger de pedagogiska teorierna om barn och lärande samt lärmiljöer?
Enligt den sociokulturella teorin behövs aktiva pedagoger samt en lockande lärmiljö där barnen kan utveckla lärande i olika sammanhang och där de är medforskande och sociala aktörer. Det finns olika teorier om hur lärande uppstår och dessa utgår från olika perspektiv.