Blogga

Nar behovs en Dagvattenutredning?

När behövs en Dagvattenutredning?

Enligt LAV är huvudmannen för ett verksamhetsområde, kommunen eller ett kommunalt bolag, skyldig att ta ansvar för dagvattenhanteringen inom befintlig eller blivande samlad bebyggelse, om det behöver ordnas i ett större sammanhang och om vattnet riskerar människors hälsa eller utgör en risk för miljön.

Är Planbestämmelser juridiskt bindande?

Alla planbestämmelser redovisas tillsammans med plankartan, oftast även på samma dokument. Det är detaljplanekartan som är den juridiskt bindande handlingen.

Vad kostar det att få tomten utmätt?

Det kostar mellan 50 000 till 100 000 kr – ibland mer I ett vanligt ärende blir kostnaden ofta 50 000 till 100 000 kronor, ibland betydligt mer. I kostnaden ingår ett grundbelopp för alla ansökningar som lämnas in, och i vissa fall ett tilläggsbelopp, samt en kostnad per timme: Grundbeloppet är 3 600 kronor.

Vad är en Dagvattenutredning?

Dagvattenutredningen har som syfte att med utgångspunkt från nuvarande förhållanden utreda hur den planerade bebyggelsen kommer påverka flöden av dagvatten inom och från planområdet.

Måste dagvatten renas?

Tillskillnad från spillvatten renas inte dagvatten i reningsverk och det är därför viktigt att hela samhället arbetar för en hållbar och fungerande dagvattenhantering. Förorenat dagvatten från hårdgjorda ytor måste enligt lag renas innan det återgår till naturen.

Hur mäter man upp sin tomt?

Var går min tomtgräns? Kolla din fastighet med Eniros kartor

  1. Steg 1. Gå till kartor.eniro.se och välj ”tomtgränser” från menyn uppe till höger.
  2. Steg 2. Sök på kartan efter den fastighet du är intresserad av.
  3. Steg 3.

Vad menas med Nollplanet?

Med nollplan avses geoiden i det höjdsystem som detaljplanen är upprättad enligt. Att använda nollplanet kan vara lämpligt i situationer där det är viktigt att höjden hamnar på en viss bestämd nivå, exempelvis att höjden ska ha en viss relation till höjden på befintlig bebyggelse.

Vilka delar av detaljplanen är juridiskt bindande?

Det svenska planeringssystemet enligt plan- och bygglagen (PBL) utgörs av regionplan, översiktsplan, områdesbestämmelser och detaljplan. Det är enbart områdesbestämmelser och detaljplan som är juridiskt bindande.

Share this post