Under vilka omständigheter är du skyldig att sätta ut varningstriangel i samband med ett nödstopp?
Varningstriangel ska sättas ut om du blivit stående på en körbana eller vägren och inte genast kan flytta fordonet. Detta gäller alltid om den tillåtna hastigheten på platsen är högre än 50 km/tim och det är förbjudet att stanna eller parkera.
Får man alltid köra om ett arbetsfordon?
Den heldragna linjen är alltså lika ”stark” som vägmärket. Det betyder att du får köra om traktorn om du kan göra det utan att överträda den heldragna linjen. Är det inte möjligt så är omkörning förbjuden! Traktorföraren måste alltså underlätta omkörningen genom att gå ut på vägrenen.
När är du skyldig att sätta ut en varningstriangel?
Sätt ut varningstriangel på ett avstånd av minst 100 meter, gärna längre, så att andra trafikanter varnas. Var försiktig när du sätter ut varningstriangeln. Gå vid sidan av vägen, utanför räcket om det finns ett. Varningstriangel ska alltid sättas ut där den högsta tillåtna hastigheten är högre än 50 km/timmen.
På vilken väg måste du sätta ut varningstriangel?
Ja, du måste sätta ut en varningstriangel på vägar där hastigheten är 50 km/h och högre. En varningstriangel ska också placeras ut på vägar där sikten är skymd på grund av kurva eller backkrön, även om hastigheten är lägre än så.
Får man köra om på insidan på 70 väg?
Vid dessa tillfällen är omkörning på höger sida tillåtet: På vägar där hastighetsbegränsningen är 70 km/h eller lägre och det finns minst två markerade körfält i vardera riktningen. I anslutning till vägkorsning med skilda körfält. Om det finns körfältsvägvisare med olika färdmål.
När gäller omkörningsförbud minst 7 tillfällen?
Vid skymd sikt, om du korsar mittlinjen. I samband med obevakade övergångsställen, cykelpassager och cykelöverfarter. Undantag: Tillåtet att passera i låg fart (så att du hinner stanna) om det finns fler än ett körfält i din färdriktning och något av följande uppfylls: Körfälten leder till olika färdmål.