Blogga

Vad ar reglerna om forenklat arsbokslut?

Vad är reglerna om förenklat årsbokslut?

Du som är enskild näringsidkare kan avsluta den löpande bokföringen med ett årsbokslut eller ett årsbokslut i förenklad form, s.k. förenklat årsbokslut. Du kan upprätta årsbokslut i förenklad form om din årliga nettoomsättning normalt uppgår till högst tre miljoner kronor.

Vad är skillnaden mellan förenklat årsbokslut och årsbokslut?

Ett vanligt årsbokslut består av en resultaträkning, en balansräkning samt tilläggsupplysningar till både balans- och resultaträkningen. Det förenklade årsbokslutet behöver dock bara innehålla en balansräkning och en resultaträkning. Den ska vara upprättad i fysisk eller elektronisk form och följa god redovisningssed.

Vilken är fördelen med K1 regeln?

Regelverken har kommit till för att det skall underlätta för företagarna med redovisningen, det vill säga göra den enklare och mer begriplig vid avslutandet av räkenskapsåret.

Vad är förenklat årsbokslut Skatteverket?

Förenklat årsbokslut Du som är enskild näringsidkare ska avsluta den löpande bokföringen med ett årsbokslut. Har ditt företag en årlig nettoomsättning som normalt uppgår till högst 3 miljoner kronor får du upprätta ett så kallat förenklat årsbokslut. Det förenklade årsbokslutet ligger till grund för deklarationen.

Varför förenklat bokslut?

Enskilda näringsidkare med en nettoomsättning på högst 3 miljoner kronor får välja att avsluta den löpande bokföringen vid räkenskapsårets slut med att göra ett förenklat årsbokslut istället för ett vanligt årsbokslut. Bokslutet ska upprättas enligt ett speciellt uppställningsschema som Bokföringsnämnden har utarbetat.

https://www.youtube.com/watch?v=tLp9GfNl9Do

Vad är K1 K2 och K3?

K1, K2 och K3 är regelverk som anger hur bokslut upprättas. K1 är regelverket för enskilda firmor, handelsbolag och de som upprättar förenklat bokslut. K2 och K3 är regelverken för hur bokslutet och årsredovisningen ska utformas i onoterade aktiebolag.

Share this post