Blogga

Vad ar valbar kurs?

Vad är valbar kurs?

Syftet med valbara kurser är att erbjuda studenterna möjlighet att både fördjupa och bredda sin kunskap enligt sina egna intressen. Minst 30 högskolepoäng måste bestå av kurser utanför de matematiska ämnesdisciplinerna.

Hur anmäler man sig till kurser KTH?

En förutsättning för att få delta i studier är att studenten varje vår och höst gör en anmälan till kurser inför kommande termin. Detta görs via antagning.se mellan den 1-15 november respektive 1-15 maj. I och med kursanmälan har studenten anmält sin avsikt att studera och delta i undervisningen.

Vad är valfria kurser?

Alla kurser som inte är obligatoriska är Valbara. U-kurser (utökade) är de som är ”för många kurser…”. I examensbevis från komvux ryms endast 2400 poäng; av dem 100p.

Vilka ämnen har man i gymnasiet?

I den nya gymnasieskolan finns nio ämnen som är gemensamma för hela gymnasie skolan – engelska, historia, idrott och hälsa, matematik, naturkunskap, religionskunskap, samhällskunskap och svenska/svenska som andraspråk.

Hur anmäler man sig till nästa termin?

Huvudregeln är att alla programstudenter ska anmäla sig till kurser inom program inför termin två och efterföljande terminer. Du gör din anmälan till dina kurser inom programmet via antagning.se. Har du funderingar kring de kurser du ska anmäla dig till kan du vända dig till utbildningsledaren för ditt program.

Hur söker man kurser inom program?

För att programstudenter ska kunna söka sina kurser via sökandewebbarna antagning.se eller universityadmissions.se måste de vara inrapporterade i Selma. Enheten för studieadministration måste också vara underrättade om kursutbudet. Se anvisningar för inrapportering av programkurser.

Hur många ämnen räknas till gymnasiet?

Gymnasiebehörighet – Högskoleförberedande program Det krävs alltså att man har godkända betyg i minst 12 ämnen, vilket innebär minst 120 i Meritvärde (betygspoäng).

När öppnar anmälan för höstterminen 2022?

Höstterminen 2022

Datum Viktigt att veta
15 mars Webbanmälan öppnar. Kl. 10.15 kommer alla utbildningar att gå att hitta här på Antagning.se.
19 april Sista anmälningsdag + sista dagen du kan prioritera dina utbildningar
3 maj Sista dag att betala anmälningsavgift eller styrka avgiftsbefrielse*
April-juni Kontrolluppgifter

När öppnar ansökningarna för hösten 2022?

Höstterminen 2022

Master’s, First admission round Bachelor’s + Master’s Second admission round
Webbanmälan öppnar 18 oktober 2021 15 mars
Sista anmälningsdag 17 januari 19 april
Sista dag att betala anmälningsavgift eller styrka avgiftsbefrielse 1 februari 3 maj
Sista kompletteringsdag (skicka in dokument) 1 februari 21 juni *

Vad är en anmälningskod?

Kod för ett visst anmälningsalternativ i en antagningsomgång (termin). Även använt om kod för kurstillfälle som inte söks.

När börjar kurserna på KTH?

Valperioden är 10-21 augusti 2021. De obligatoriska kurserna kommer automatiskt in i samband med antagning till Masterprogram.

Hur hoppar man av KTH?

Vill du avbryta studierna på en kurs efter att du har webbregistrerat dig ska du göra ett avbrott via Ladok för studenter. Observera att vid avbrott tre veckor efter kursstart så kommer du som är betalningsskyldig student att behöva betala extra för eventuella nya kurser.

När är uppropet KTH?

Den 12 augusti är det ett obligatorisk upprop på KTH, som du måste delta i för att få behålla din studieplats. Vilken tid på dagen det är hittar du för varje program här (tid för upprop). Om du mot förmodan inte kan delta ska du kontakta utbildningshandläggarna på KTH i god tid innan för att söka om dispans.

Hur lång är en Tentaperiod?

Ibland är omtentaveckan placerad några veckor före eller efter tentaveckan, men då får studenterna istället en veckan utan lektioner/föreläsningar. Därmed är tentaperioden alltid 2 veckor!

Share this post