Innehållsförteckning
Vad betyder förkortningen SIP?
Samordnad individuell plan, SIP, ska upprättas tillsammans med brukare och patient om insatser från både socialtjänst och hälso- och sjukvård behöver samordnas.
Hur ser en SIP ut?
Planen beskriver insatser och ansvar I en SIP ska det framgå: vilka insatser som behövs för att tillgodose individens behov. vilka insatser respektive huvudman ska ansvara för. vilka åtgärder som någon annan än kommunen eller regionen ska vidta.
Vad är ett SIP möte?
Det är en förkortning av samordnad individuell plan. En SIP gör att du och dina närstående kan vara med och bestämma om hur vården eller omsorgen ska planeras, så att det blir så bra som möjligt. I texten används förkortningen SIP.
Vad är syftet med SIP?
SIP ska samla individens alla behov och tillgodose stödinsatser från hälso- och sjukvården och socialtjänsten. En SIP kan upprättas för personer i alla åldersgrupper, oavsett om den enskilde har större eller mindre behov av samordning.
När ska man ha SIP?
Enligt lag SFS 2019:979 om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård gäller följande: Om en patient är i behov av insatser från både socialtjänsten och hälso- och sjukvård (vårdcentral eller öppenvårdsmottagning) efter utskrivning ska en samordnad individuell plan (SIP) alltid erbjudas patienten.
Vem kan kalla till Sipmöte?
Vem kan kalla till ett SIP-möte? Personal inom socialtjänst och hälso- och sjukvård ska erbjuda en SIP när de bedömer att du behöver samordnade insatser. Arbetet med SIP kan starta först när du lämnat samtycke. Du själv och dina närstående kan också ta initiativ till en SIP.
När behövs en SIP?
När behövs en SIP Det kan till exempel vara: när ett barn behöver ha kontakt med flera olika samhällsinstanser samtidigt såsom skolan, socialtjänsten, LSS-verksamheten och barn- och ungdomspsykiatrin. när barnets vårdnadshavare lägger ner mycket tid på att förmedla information mellan olika verksamheter.
När har man SIP möte?
SIP-mötet. SIP-mötet ska hållas inom tre veckor efter att behovet uppmärksammats. På mötet pratar ni om din situation, funderingar och vilka behov du har. Du kommer överens med övriga deltagare på mötet om hur ni ska arbeta tillsammans.