Blogga

Vad gor en Anbudsingenjor?

Vad gör en Anbudsingenjör?

Anbudsingenjör, som ofta kallas för kalkylator, driver hela processen från förfrågningsunderlag till färdigt anbudsförslag på både mindre och större mark- och anläggningsprojekt.

Vad är en Kalkylingenjör?

Arbetsuppgifter: I rollen som kalkylator deltar du i anskaffningsarbetet genom att upprätta konkurrenskraftiga anbudsunderlag och har kunskap om marknadspriser och utvecklingen på marknaden. Du ansvarar för kalkylen gällande mängdberäkning, prissättning och beräkning av omkostnader.

Vad gör en kalkylator?

I rollen som kalkylator har du följande arbetsuppgifter: att arbeta med att ta fram bygg- och projektkalkyler för olika byggprojekt. att ansvara för utvärdering och uppföljning av kalkylerna. att presentera resultat för projektansvariga.

Hur blir man kalkylator?

Kurser som ingår i utbildningen

  1. AMA-EL, 5 Yh-poäng.
  2. Arbetsmiljö, 10 Yh-poäng.
  3. Diskriminering och jämställdhet, 5 Yh-poäng.
  4. Entreprenadjuridik, 20 Yh-poäng.
  5. Installationskunskap, 10 Yh-poäng.
  6. Kalkylering, 30 Yh-poäng.
  7. Regler och standarder, 10 Yh-poäng.
  8. Upphandling och inköp, 10 Yh-poäng.

Vad gör en Projektingejör?

Som projektingenjör har du ansvar för att tillsammans med projektchefen och produktionschefen säkerställa att projektet är lönsamt med hög produktivitet och god kvalitet. I din roll har du stort kundfokus vilket bland annat innebär att du behöver vara lyhörd för kundens önskemål.

Hur mycket tjänar en kalkylator?

42 500 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Vad tjänar en kalkylator el?

Lönestatistik baserat på utbildningsnivå

Samtliga sektorer Statlig sektor Landstingssektorn
42 500 kr 42 500 kr 45 600 kr

Vad tjänar en kalkylator inom bygg?

Share this post