Innehållsförteckning
Vem beslutar om högskoleförordningen?
4 § högskolelagen (1992:1434) ska utses av regeringen, utses efter förslag enligt 7 b §. Förslaget ska föregås av ett samråd inom och utom högskolan och avse personer med kompetens och erfarenhet från verksamhet av betydelse för högskolans uppdrag enligt 1 kap.
Vem beslutar examensmålen?
Regeringen fattar beslut om examensmål och programmål. För varje nationellt program finns ett examensmål som anger mål för programmet, de inriktningar som finns inom programmet samt mål för gymnasiearbetet. Riksdagen fattar beslut om skollagen.
Vad innebär högskoleförordningen?
Högskoleförordningen (1993:100) kan enklast beskrivas som ett komplement till högskolelagen. Förordningen är beslutad av regeringen och är därigenom underordnad högskolelagen, som är beslutad av riksdagen.
Har man rätt till komplettering universitet?
Om examinator beslutat att komplettering är möjlig har studenten rätt att välja att göra en komplettering eller att istället göra ett omprov vid tillfälle då sådant ges. 19.1. Disciplinära åtgärder vid prov får vidtas mot studenter som bl. a.
Vad är grundläggande behörighet på grundnivå?
Grundläggande behörighet = det du måste ha För att få grundläggande behörighet måste du ha: examen från ett högskoleförberedande program, eller. yrkesexamen med godkänt betyg (lägst E) i svenska 2 och 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3 och i engelska 6.
Kan man få VG på komplettering?
Studenter kan få VG vid omtenta ifall första salstentamen var U, (OBS! Detta gäller inte för inlämningsuppgifter och hemtentamen). Omtenta från G till VG godkänns inte (s.k. plussning). VG på hel kurs ges om studenten har fått VG på mer än 50% av de hp som genererar VG.
Hur gör man en komplettering?
Du ska skriva vad det är du vill att domstolen ska göra. Du kan läsa mer om detta under avsnittet Att överklaga. Du ska under Grunder skriva varför domstolen ska bestämma så som du vill. I denna del handlar det om att i en eller ett par meningar förklara varför du ska få som du vill.