Blogga

Vem kom pa reflexen?

Vem kom på reflexen?

Reflexen uppfanns i slutet av 1940-talet av bonden Arvi Lehti i S:t Bertils. Enligt en historia var han under efterkrigstiden flera gånger nära att bli påkörd av bilar då han i mörkret kom körande med sin hästkärra, så han tillverkade reflexer, först för kärran och senare för fotgängare.

När kom reflexen?

Reflexen uppfanns i slutet av 1940-talet av bonden Arvi Lehti i S:t Bertils. I resten av världen är reflexen rätt okänd.

Var kan man köpa reflex?

Här på Apotea finner du ett brett sortiment av reflexer som hjälper till att hålla dig säker ute i höst- och vintermörkret. Att bära reflex är ett enkelt sätt att skydda dig själv från att bli påkörd och skadad av bilar, cyklar och andra fordon.

Hur görs reflex?

Det finns både mjuka och hårda reflexer som tillverkas på olika sätt. De mjuka reflexerna tillverkas av transparent prismamaterial som reflekterar med hela sin yta och de hårda reflexerna tillverkas av akrylplast. Alla reflexer är färskvara oavsett material.

Var kan man få gratis reflexer?

Agria bjuder på gratis reflex, först till kvarn!

Vad är en reflex gjord av?

Nästan oavsett varifrån ljuset kommer reflekterar reflexen tillbaka ljuset i den riktning det kom. Det finns olika sätt att åstadkomma detta de vanligaste är en klotformig lins eller hörn gjorda av speglande material. Linsen fungerar så att ljuset bryts till en punkt, reflekteras och går samma väg tillbaka.

Vad är en reflex och varför är det viktigt att de fungerar?

En del reflexer hjälper till att skydda kroppen mot skador. Om du till exempel råkar lägga handen på något varmt och bränner dig, drar du undan handen innan du hunnit bli medveten om värmen och smärtan. Reflexen sker snabbare än om nervimpulsen måste hinna nå hjärnan innan den leder till att handen tas bort.

Hur fungerar en Sträckreflex?

Sträckreflexen: med hjälp av sträckreflexen kan nervsystemet kontrollera skelettmusklernas längd. Denna kontroll är en förutsättning för både smidiga rörelser och förmågan att upprätthålla en viss kroppsställning. Detta kan ske tack vare muskelspolarna som känna av när en muskelns längd ändras.

Share this post