Blogga

Vilka amnen ar jag behorig i?

Vilka ämnen är jag behörig i?

Undervisningsämnen i examen Du som har en examen för arbete i gymnasieskolan blir behörig i de ämnen som står som undervisningsämnen i din examen. Du blir också behörig i ett ämne om du har en äldre examen för undervisning i gymnasieskolan i en äldre motsvarighet till ett ämne i Gy 2011.

Hur blir man legitimerad förskollärare?

För att få en legitimation krävs att du har en behörighetsgivande lärarexamen, förskollärarexamen eller fritidspedagogexamen. Utgångspunkten är att innehållet i din examen styr vilka behörigheter du får i din legitimation. En examen kan resultera i fler behörigheter än de som står i ditt examensbevis.

Hur ser jag min lärarlegitimation?

Mejla till oss på Skolverket: [email protected]….Så här begär du utdrag ur registret

  1. Personnumren ska ha formatet ÅÅÅÅMMDD-NNNN.
  2. Använd en cell per personnummer i en kolumn.
  3. Excelfilen med personnummer ska inte innehålla någon annan information än personnumren.

Vad är Ämnesbehörighet?

En del ämnen innefattar endast en kurs men de flesta innefattar flera kurser. Klicka fram ’Yrkesämnen’ i sökfältet ’Ämneskategorier’ så kommer samtliga yrkesämnen fram med tillhörande kurser. Klicka på kursen för att få fram information om ämnets övergripande syfte och vilka kunskaper eleverna bör få med sig.

När får man legitimation förskollärare?

Det är ett vanligt första arbetsår men det ska innehålla vissa obligatoriska moment. Skolverket har tagit fram 20 kompetenskrav som man ska uppfylla efter introduktionsåret. Du som har en examen utfärdad före första juli 2011 ska ha arbetat minst ett år heltid eller motsvarande innan du kan ansöka om legitimation.

Är det svårt att komma in på förskollärare?

Att jobba extra under utbildningen borde inte vara några problem. Jag och många som jag känner på utbildningen har gjort det. Mycket handlar om hur bra man är på att planera sin tid med läsning, grupparbeten och tentaskrivningar. Vad och hur mycket som är obligatoriskt varierar från kurs till kurs.

Share this post