Innehållsförteckning
Är henna permanent?
Är henna permanent? Ja, henna tvättas inte ur även om det gradvis kommer att blekna med tiden. På grund av detta och eftersom att färgen fungerar som ett lager över din naturliga hårfärg, tillskillnad från kemikalier som ändrar den, kommer utväxten att bli mycket mer subtil än när du använder syntetiska färger.
Hur länge hår man henna?
Henna är en permanent hårfärg. Färgen är mest levande de första 4 till 6 veckorna, och enligt vår erfarenhet så börjar den gradvis blekna efter det. Viktigt att tänka på när du ska när du ska färga med henna, att det kan bli svårt att bli ljusare igen efter kort tid. Tänk på det innan du färgar!
Vad är henna gjort av?
Vad innehåller din hennablandning? – Henna består av torkade blad från hennabusken. De torkade bladen mals sedan ner till ett pulver och det rödbruna färgämnet kan då frisättas. Man tillsätter sedan vätska i form av vatten eller citronjuice för att göra det till en pasta.
Hur förvarar man henna?
Det går oftast inte åt så jättemycket henna om du inte har en hel fest att ta hand om och hennakonerna går utmärkt att förvara i frysen om du inte vill använda dem med en gång. Sedan är det ”bara” att hugga tar i närmsta arm och börja dekorera.
Kan man vara allergisk mot henna?
Allergiska reaktioner mot PPD (para-phenylenediamine) – som finns i syntetiska färger och förfalskad henna – kan orsaka reaktioner så som rodnader, brännande, klåda och irriterad hårbotten, ansikte och nacke.
Varför har man henna tatuering?
Henna har använts framförallt i Asien, Mellanöstern och Afrika under tusentals år för att göra mönster på händer och fötter, men är i västvärlden mest känt som hårfärgningsmedel. Även på andra kroppsdelar förekommer det att man gör icke-permanenta tatueringar med henna.
Vad ska man blanda henna med?
Blanda hennan med varmt vatten (ej kokande – det gör färgeffekten mycket sämre!) och eventuellt någon matskedar syra, t ex citronsaft eller vinäger till en smet av yoghurtkonsistens. Syran gör att cellulosan i cellmenbranet löser upp sig lättare och färgämnet löses ut bättre i blandningen.