Frågor

Ar munvatten farligt?

Är munvatten farligt?

– Men den kan vara till skada på så sätt att den i långvarigt bruk förändrar bakteriefloran i munnens slemhinna så att nyttiga bakterier försämras och skadliga upphöjs, säger Feodoroff. Munvatten kan också innehålla alkohol, som inte är bra för slemhinnan i munnen.

Vad är Chx?

Klorhexidin (CHX) är en antiseptisk substans för förebyggande av plack och gingivit, på kemiskväg [1]. Den hämmar inte bara tillväxten av bakterier och svamp utan även dödar dem. Klorhexidin används vanligtvis för behandling av tandköttsinflammation som orsakats av plack.

Hur bra är SB12?

Flera testpiloter tycker att effekten av SB12 duo är bra och att andedräkten hålls säker i 12 timmar. Även om det finns de som inte håller med. Priset anses högt av en del testare. Majoriteten av de som testat SB12 duo uppskattar produkten och rekommenderar den till sina vänner.

Vilket munvatten är bäst?

Flux Original 500 ml (Bäst – Passar alla) Vår vinnare! Flux munskölj innehåller den rekommenderade mängden fluor, 0,2%, som skyddar emaljen och förebygger karies. Den innehåller varken alkohol eller slipmedel och är därmed mycket skonsam.

Varför svider Listerine?

Listerine innehåller väl en kemikalie som påverkar smärtsensor nerverna i munnen liknande de olika pepperonisorter som finns naturligt.

Hur ofta kan man använda munskölj?

Munskölj används som ett tillfälligt komplement till den dagliga rengöringen av munnen. Fortsatt användning rekommenderas sällan om det inte finns särskilda skäl för det. Användningen av munsköljningsmedel beror på dina individuella behov, därför bör du konsultera en tandläkare som kan ge dig råd.

När ska man ta munvatten?

Antingen i samband med tandborstning, eller under dagen för att ge fluorskyddet en boost. Varje gång vi äter och dricker så innebär det en påfrestning för tänder, emaljen och munnen. Därför kan det vara bra att använda munskölj exempelvis efter lunch och på så sätt ge tänderna ett extra skydd.

Vad händer i vävnaden vid gingivit?

Får bakteriebeläggningar, plack, bildas och ligga kvar kring tanden så orsakar detta en inflammation i tandköttet, gingivit. Det märks genom att tandköttet blir rött, svullet och lättblödande. Svullnaden gör att tandköttsfickan mellan tanden och tandköttet blir djupare vilket gör det svårare att hålla rent.

Share this post