Frågor

Hur borstar man sin tunga?

Hur borstar man sin tunga?

Beläggningen på tungan kan du ta bort med en tungskrapa när du borstar tänderna. En vanlig mjuk tandborste fungerar också, men tungskrapan är speciellt utformad för att skrapa hela tungan i ett drag. Skrapan är lätt att göra ren.

Hur ska man använda tungskrapa?

Hjärtats tungskrapa är en skonsam och effektiv tungskrapa som rengör tungan från bakterier och plack. Motverkar dålig andedräkt. Stick ut tungan, tryck skrapan med den upphöjda delen mot tungan så långt bak som möjligt och dra framåt.

Vad händer om man inte borstar tungan?

Det går att borsta tungan med en vanlig tandborste men generellt rekommenderar man en tungskrapa som din tandläkare eller tandhygienist kan hjälpa dig med. En bra salivproduktion minskar bland annat risken för dålig andedräkt, hål i tänderna och tandlossning.

Varför ska man använda tungskrapa?

Använd tungskrapa En vanlig orsak till dålig andedräkt är att bakterier fastnar i tungans alla små ojämnheter, speciellt på den bakre tredjedelen av tungan. Det går att rengöra tungan med tandborsten, men bäst effekt får man med en tungskrapa.

Är det viktigt att borsta tungan?

Sätt att förebygga dålig andedräkt Fortsätt med en ordentlig borstning av tungan. Var extra noga med bakre delen av tungan, där de mest illaluktande bakterierna samlas. Var noga med tandtråden för att hjälpa till att ta bort matrester. Om det är svårt att nå de bakre tänderna kan en tandtrådshållare hjälpa.

Varför ska man inte borsta tungan?

Tänk på att alltid använda en tungskrapa försiktigt eftersom tungan är känslig. Detta gäller framförallt för dig som lider av muntorrhet eller någon sjukdom som gör tungan extra känslig. Muntorrhet kan till exempel förvärras av för intensiv användning av en tungskrapa.

När ska man skrapa tungan?

Att skrapa tungan på morgonen är en av de saker man kan lägga till i sin morgonrutin för att hjälpa kroppen att eliminera toxiner som har byggts upp i munnen under natten. Att skrapa tungan ger en fräsch och ren känsla i munnen. Rengör tungan från bakterier och toxiner. Tar bort oönskade beläggningar.

Varför får man beläggning på tungan?

Mellan papillerna kan matrester och döda celler fastna. Tillsammans med bakterier bildar de en beläggning där bakterierna kan ligga kvar. Bakterierna trivs i beläggningen, där de kan föröka sig och producera illaluktande ämnen. Beläggningen ger tungan en färg som ofta är gråvit, gul eller brunaktig.

Kan inte borsta tungan?

Vissa har inga problem att borsta tungan med tandkräm och sin vanliga tandborste, andra byter till en mindre barntandborste (som också kan hjälpa till att komma åt bättre vid de kindtänder som sitter längst in i käken), och många väljer en tungskrapa.

Share this post