Innehållsförteckning
Hur kan en Omvårdnadsdokumentation se ut?
Omvårdnadsjournalen skall utifrån den boendes individuella behov beskriva: Vårdens planering, genomförande och resultat. Dokumentationen skall utformas så att den bidrar till att trygga säkerhet och ge ett underlag för fortlöpande utvärdering och revidering av omvårdnadsinsatser.
Vilka lagar styr Omvårdnadsdokumentation?
Den legitimerade sjuksköterskan har skyldigheter att föra patientjournal enligt Patientjournallagen 9 § [PjL] (SFS, 1985; 562). I 3 § finns uppgifter om vad en patientjournal skall innehålla och det är bland annat patientens identitet, bakgrund till vården, diagnos, vidtagna och planerade åtgärder.
Hur ska en dokumentation se ut?
Dokumentation kan ske och se ut på många olika sätt. Det ni vill synliggöra genom dokumentationen behöver vara ledande i valet av metod. Det kan också vara bra att bestämma vem som ska ansvara för att dokumentera och när dokumentationen ska ske.
Vad är analysen för dokumentation?
Analysen består av tre olika faser: jämföra, tolka och förklara samt problematisera och kritiskt granska. Analysen ska utgå från det ni kan se i er dokumentation. I förskolan ska barnen få vara delaktiga i dokumentationen och utveckla sin förmåga att dokumentera.
Hur ska du dokumentera din verksamhet?
Alla förskolor ska dokumentera sin verksamhet, det vill säga sin utbildning. Med hjälp av dokumentationen ska du och dina kollegor följa barnens utveckling och lärande men också utvärdera och analysera utbildningens kvalitet i förhållande till läroplanen. Genom att dokumentera kan du och dina kollegor bland annat
Social dokumentation är allt det som skrivs, filmas, fotograferas eller spelas in runt en brukare i ett ärende. Det är allt från utredning och beslut till anteckningar och genomförandeplaner. Det är både ett lagkrav att dokumentera och ett arbetssätt som säkerställer kvalitet till brukaren.