Innehållsförteckning
Hur lång tid tar ett överklagande i migrationsdomstolen?
Olika tider för olika överklagande
Du har fått | Du kan överklaga |
---|---|
dom från migrationsdomstolen | inom tre veckor från den dag som du fick ta del av beslutet |
beslut om statusförklaring | inom tre veckor från den dag som du fick ta del av beslutet |
beslut om resedokument | inom tre veckor från den dag som du fick ta del av beslutet |
Hur skriver man en överklagan till Transportstyrelsen?
Överklagandet skickar du till Transportstyrelsen, som sänder det vidare till förvaltningsrätten….Skriv ett överklagande
- vilket beslut du vill överklaga.
- varför du tycker att beslutet är fel.
- hur du tycker att beslutet ska ändras.
- ditt namn, personnummer, adress, telefonnummer och e-postadress så att domstolen kan nå dig.
Kan man överklaga länsstyrelsens beslut om bygglov?
Vissa av kommunens beslut enligt plan- och bygglagen får överklagas till Länsstyrelsen av den som beslutet angår. Ett beslut om till exempel bygglov och marklov kan överklagas av såväl grannar som andra vars rätt berörs av ärendet.
Hur lång tid tar det att överklaga Migrationsverket?
Du har rätt att överklaga ett beslut från Migrationsverket. Om du väljer att överklaga kommer en domstol att pröva beslutet. I ditt beslut står det hur lång tid du har på dig att överklaga, ofta tre veckor från den dag beslutet meddelades. Även om du väljer att överklaga ska du planera för att återvända.
Du kan överklaga ett beslut från kommunens socialtjänst. Överklagandet skickar du till kommunen, som sänder det vidare till förvaltningsrätten. Kommunen där du bor beslutar om bistånd enligt socialtjänstlagen. Det kan till exempel vara vård, behandling, hemtjänst eller pengar, så kallat försörjningsstöd.
Hur ska en överklagan se ut?
Här skriver du vad du vill ha. Skriv hur du vill att ditt beslut ska ändras. Här skriver du varför du tycker att beslutet är fel och varför du har rätt att få den hjälp som du har sökt. Om du har intyg som styrker dina argument skickar du med dem.
Över vilka beslut anförs Förvaltningsbesvär?
Ett beslut som fattats med anledning av en begäran om omprövning får överklagas genom besvär endast av den som har begärt omprövning. Om ett förvaltningsbeslut har ändrats eller upphävts vid omprövningen, får besvär anföras över omprövningsbeslutet också av den som har besvärsrätt enligt lagen.
Kan man få socialbidrag när man studerar?
Personen måste ha fyllt tjugo år och haft försörjningsstöd i över ett år för att få behålla det under studierna. De ska i första hand komplettera utbildningar på gymnasienivå och inriktningen bör i första hand bygga på den enskildes individuella förutsättningar att etablera sig på arbetsmarknaden.
Vilka bidrag kan man få från staten?
Bidragsguiden ger information om olika bidrag, hur de fungerar och vem som har rätt att söka bidragen.
- Statligt tandvårdsbidrag.
- Studiemedel.
- Studiehjälp.
- Barnbidrag.
- Ekonomiskt bistånd.
- Bostadsbidrag.
- Starta eget bidrag.
- Sjukbidrag.
Kan man få ekonomiskt bistånd när man studerar?
Generellt utgår inte försörjningsstöd när man studerar. Eftersom försörjningsstödet är individuellt behovsprövat så tycker vi ändå att du ska kontakta socialtjänsten i ditt stadsområde för att få information om vad som gäller för dig i just din situation.
När har man rätt till socialbidrag?
Om du kan arbeta måste du enligt socialtjänstlagen stå till arbetsmarknadens förfogande för att ha rätt till försörjningsstöd. Socialtjänsten kan till exempel kräva att du söker arbete och accepterar att vara med i kommunens eller arbetsförmedlingens program eller åtgärder för arbetslösa.