Innehållsförteckning
Hur mäter man med indikatorklocka?
Tappen på indikatorklockan sätter man mot änden av vevaxeln och den ska ligga i linje med vevaxeln för att visa rätt. Klockan bör fästas i motorn, men då blocken oftast är omagnetiska kan man skruva fast ett stadigt plattjärn på motorn där man kan fästa klockans magnetstativ.
När man använder en Vippindikator?
En vippindikator fastsatt på ett stativ med glidfot kan användas för att föra över ett nominellt mått från en referenshöjd, som exempelvis kan bestå av sammansatta och staplade passbitar eller speciella höjdmikrometrar som snabbare kan förändra flera olika referenshöjder.
Hur nollställs skalan på Mätklockan?
En indikatorklocka består av en graderad skala som via en utväxling ger ett värde från den fjädrande mätspetsens reella förflyttning. Mätstaven bör röra sig vinkelrätt i förhål- lande till sitt mätobjekt för att inte skalan ska missvisa.
När används indikatorklocka?
Analog indikatorklocka med mätstativ och magnetfot. För användning vid mätning av skevhet på bromsskivor och planhet på topplock, samt fininställning vid reparation av motor och växellåda.
Hur nollställs skalan på indikatorklocka?
Metoden går då ut på att nollställa vippindikatorns skala medan den fjädrande mätstaven befinner sig på den inställda referenshöjden och sedan sammanföra indikatorn med mätobjektet för att kontrollera dess eventuella avvikelse gentemot det önskade värdet.
Vad menas med mätobjekt?
Ett mätobjekt är en eller flera mätpunkter som har samma mätkod och som vid import binds samman till ett objekt. Mätobjekt lagras i Intrasis som GeoObjekt i form punkter, multipunkter, linjer eller begränsningar.
Vilken av följande ligger inom den tillåtna avvikelsen för en Vippindikator?
Vippindikatorn är på grund av sitt mindre format och inställbara mätaxel väl lämpad för sådan mätning, utifall avvikelsen kan förväntas vara inom dess visningsområde som normalt ligger på någon mm.
https://www.youtube.com/watch?v=uCZCFwo-nWg