Innehållsförteckning
- 1 Hur mycket vatten i en handdukstork?
- 2 Vilken glykol till handdukstork?
- 3 Kan man ersätta element med handdukstork?
- 4 Hur varm får en elektrisk handdukstork bli?
- 5 Hur fungerar en vattenburen handdukstork?
- 6 Hur mycket el drar en handdukstork?
- 7 Hur stor handdukstork behövs?
- 8 Hur stor handdukstork ska man ha?
Hur mycket vatten i en handdukstork?
Om det inte är en handdukstork med elslingor ska denna fyllas med vatten, om det finns risk till att den fryser så kan man blanda i 5% glykol i det. Den ska fyllas så det är ca 2 cm kvar upp till toppen. Se vår instruktionsfilm om påfyllnad och montering av handdukstorkar.
Vilken glykol till handdukstork?
Alterna Anticorrosionsmedel för handdukstorkar. 1 liter. Får endast användas i kombination med elpatron, ej vid inkoppling på värmesystemet.
Fyll handdukstorken: Fyll handdukstorken först med en (1) del glykol och sen med nio (9) delar vatten genom ett av de övre hålen. Fyll handdukstorken så att den är nästan helt full.
Varför glykol i handdukstork?
Kan man ersätta element med handdukstork?
Värmen i ditt badrum behöver inte komma ifrån ett element. Det går nämligen att ersätta badrummets element med en handdukstork, så länge den är i rätt storlek. Handdukstorkar kan vara lika effektiva värmekällor som element, men är mer funktionella och ofta mycket snyggare.
Hur varm får en elektrisk handdukstork bli?
Handdukstork för varm Oftast är detta ingen fara då maxtemperaturen ligger mellan 45–63 °C. En orsak till att handdukstorken upplevs som för varm kan vara att du har en hög rumstemperatur i badrummet och har precis lastat på handdukar.
Hur fungerar ventil till handdukstork?
Det är två öppningar på den där, först nere vid gängan och sedan uppe vid spridarröret. Du måste alltid ha två rör till kopplet, sen spelar det ingen roll om det är 1- eller 2-rörssystem. Se bara till att du har två rör med CC40 upp till kopplet och sedan är det bara att ansluta handdukstorken.
Hur fungerar en vattenburen handdukstork?
Det innebär att handdukstorken värms upp av det vattenburna värmesystemet vintertid, och under sommaren när värmen stängs av kan man istället värma upp handdukstorken genom en elpatron. På så sätt kan man få en handdukstork som vid behov är oberoende av ditt vattenburna värmesystem.
Hur mycket el drar en handdukstork?
Vilken handdukstork du väljer Beroende på vad du är ute efter kan en handdukstork kosta allt från några hundralappar till tusentals kronor. Vanligen kostar de dock runt 3000–4000 kronor.
Nordhems glykol är en speciellt anpassad propylenglykol som används för fyllning av elversioner av handdukstorkar.
Hur luftar man handdukstork?
Så här luftar du din handdukstork:
- Lyft bort täckkåpan på toppen av det stående röret.
- Skruva ur luftningsskruven som sitter i luftningspluggen tills det börjar pysa luft.
- Skruva in luftningsskruven så fort det börjar komma vätska.
- Tryck på täcklocket igen.
- Klart!
Hur stor handdukstork behövs?
Vi rekommenderar 50-80W/m2 beroende på omständigheterna, ex om badrummet är i källaren, vetter mot en yttervägg, har stora fönster eller på annat sätt är dåligt isolerat. Det gör att en högre effekt kan behövas.
Hur stor handdukstork ska man ha?
Det kan fungera, men bara i vissa fall. För detta behövs en handdukstork med hög effekt, generellt räknar man med 50-80W/m2. Men fler faktorer spelar in, bland annat hur bra isoleringen är och om det finns stora fönster som gör att rummet tappar värme.