Frågor

Kan man isolera kallare inifran?

Kan man isolera kallare inifrån?

Är källaren torr kan du även isolera den från insidan. Tänk på att undvika allt organiskt material. Det är till exempel lämpligt att använda stålreglar istället för träreglar eftersom trä är organiskt. Vid isolering på insidan kan tjockleken begränsas beroende på hur källarväggskonstruktionen är uppbyggd.

Hur mycket isolering ska man ha i taket?

Det finns flera parametrar som påverkar U-värdet, men som en tumregel kan man säga att det idag krävs 300–350 mm mineralull för att isolera ett tak i tillräcklig utsträckning. (Vad gäller lösull ligger motsvarande siffra kring 500 mm.) Fram till 90-talet var isoleringen sällan tjockare än 100–200 mm.

Hur isolerar man husgrund?

Det bör vara minst en 50 mm bädd av dränerande material under dräneringsrören. ISOVER rekommenderar en sammanlagd isolertjocklek efter tilläggsisolering på minst 50-100 mm på källarvägg. Vill man isolera mer för att spara energi, kan det vara lönsamt upp till 150-200 mm. Källarväggar belastas med jordtryck.

Hur isolerar man ett innertak?

Vid installation av isoleringen är det viktigt att man kontrollerar lufttätheten för att förhindra köldbryggor och kondensering. Vi rekommenderar att man använder cirka 400 mm isolering till yttertak-innertak i nya lågenergihus. Obrännbar PAROC stenull mellan takstolarna ökar även ljudisoleringen av taket.

Vad är kvalitet A vid isolering av väggar?

Välj kvalitet A vid isolering av väggar. Cellplast tillverkas i skivor av olika storlek beroende på användningsområde och används mest till isolering av golv, tak och väggar. Har du problem med dragiga fönster- och dörrkarmar är polyrutanskum bra att använda som isolering. Var noggrann vid insprutningen.

Vad är k-värdet för isolering?

K-värdet för isolering. Förutom värmeledningsförmågan möter du i samband med isoleringsfrågor en annan beteckning som du också har nytta av att ha kunskap om. Det handlar om det långa och krångliga ordet värmegenomgångskoefficient, dessbättre förkortat till k värde.

Vilka är de hårda isoleringsmaterialen?

De mjuka isoleringsmaterialen, som t.ex. den utbredda mineralullen, är lämpliga i väggar och skiljeväggar, på vindar och under tak där de kan vara skyddade. De hårda materialen används normalt på fasader och nedåt mot jorden, eftersom de tål högt tryck och inte ska skyddas av t.ex. beklädnad.

Share this post