Innehållsförteckning
Kan man skriva allt gott?
I vissa sammanhang är det kanske opassande att skriva “peace out” (typ om man jobbar på Försäkringskassan), men i massor av mail kunde “mvh” bytas ut om “må väl“, “ha det fint“, “allt gott” eller varför inte bara “hälsningar” om man vägrar visa några känslor av välvilja.
Hur skriver man en bra hälsning?
Svar: Ett brev till såväl bekanta som främmande människor avslutas i dag vanligen med någon av fraserna med vänlig hälsning eller med vänliga hälsningar följt av brevskrivarens namn. Båda varianterna förekommer utan med. Vi avråder från att använda en förkortning i stället, i alla fall i brev.
Vad kan man säga istället för vänliga hälsningar?
Undvik oengagerade avslut
- Tack.
- Mvh.
- Vänlig hälsning.
- Ha en fin dag.
- Tack så mycket.
När började vi säga hej?
Hej. Det nu vanliga hälsningsordet ”hej” var tidigare bara en interjektion. Ordet började först användas som hälsning av medlemmarna i Götiska förbundet under tidigt 1800-tal, som ansåg att ordet var vikingalikt, och menade att vikingarna faktiskt kunde sagt så.
Vad svarar man på allt gott?
Avsluta med något vänligt, i stil med ”det ska bli kul att jobba tillsammans”, eller ”tack för all hjälp”, och ”vänliga hälsningar”, eller ”allt gott”, följt av ditt namn. Gör inte bara ett snedstreck. Slarva inte heller med kontaktuppgifter, som e-postadress och mobilnummer. Folk letar ofta efter dem i slutet av mail.
Vad kan man skriva i slutet av ett brev?
Idag är det vanligt att använda Med vänlig hälsning och Vänliga hälsningar som avslutningsfras i e-brev från myndigheter. Det är gängse fraser som du tryggt kan använda i alla sammanhang, utom möjligen de mest informella.
Vilken är den vanligaste inledande hälsningsfrasen på svenska?
”Hej” är svenskans vanligaste hälsningsfras. I sverigesvenskan är även ”tjena” ganska vanligt. I finlandssvenskan är det i stället ”goddag” som sticker ut. Det är språkforskarna Jenny Nilsson och Catrin Norrby som har studerat svenskans hälsningsfraser.
Kan man säga på återhörande?
Ordet används i uttrycket ”På återhörande!” som betyder ”Vi hörs igen!”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av återhörande samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.