Vad är en individuell plan be att få se på en sådan eller få berättat för dig hur den ser och hur arbetet kring den fungerar?
En individuell plan talar om vilken hjälp du ska få och hur du ska kunna leva den närmaste tiden. En individuell plan är ett sätt för dig att bestämma mer över ditt liv och din vardag. En individuell plan består av två delar. Dels skriver du eller någon annan ner vad du vill göra.
Vad är en individuell plan?
Personer som beviljats någon eller några av de tio insatserna enligt LSS ska erbjudas en individuell plan. En individuell plan är ett viktigt underlag för planeringen av stödet. Den individuella planen ska beskriva beslutade och planerade insatser med kortsiktiga och långsiktiga mål.
Hur kan en individuell plan se ut?
Individuell plan – Riksförbundet FUB (2019) ta reda på hur det borde vara – formulera mål; dels konkreta och kortsiktiga, dels långsiktiga mål. planera och bestämma hur man når målen. bestämma vem som gör vad och när det ska vara utfört. under genomförandet följa upp hur det fungerar – och vid behov ändra.
Vad är en genomförandeplan LSS?
Syftet med genomförandeplanen är att skapa en tydlig struktur för genomfö- randet och uppföljningen av en beslutad insats. Genom planen tydliggörs både för den enskilde och för personalen vad som ska göras, vem som ska göra vad, när och hur [3]. obehöriga inte får tillgång till dem (11 kap. 5 § SoL, 21 a § LSS).
Hur får man barn delaktiga?
Barn har rätt att komma till tals i frågor som rör dem och barnets bästa ska alltid beaktas. En viktig del i vad som är barnets bästa handlar om att ta med barnets åsikter och synpunkter.
Vad betyder SIP och vad innehåller SIP?
Om både hälso- och sjukvården samt socialtjänsten är inkopplade, är det möjligt att få en samordnad individuell plan, SIP. Syftet med SIP är att du ska få dina och eventuella närståendes behov av trygghet, kontinuitet, säkerhet och samordning tillgodosedda.
Vad är det för skillnad mellan genomförandeplaner och samordnade individuella planer?
En samordnad individuell plan handlar om ansvarsfördelningen mellan socialtjänsten och hälso- och sjukvården när en person har behov av insatser från båda, det vill säga vem som ska göra vad. En genomförandeplan handlar om hur en viss insats ska genomföras i praktiken.