Innehållsförteckning
Vad behöver man för att lyssna på ljudbok?
En dator. iPod eller iPod touch (Du behöver först ladda ner ljudboken till en dator) En läsplatta (e-reader) som kan spela mp3 – se evt. enhetens manual (Du behöver först ladda ner ljudboken till en dator)
Vad är det för skillnad på e bok och ljudbok?
En vanlig ljudbok är dramatiserad av uppläsaren och är utgiven kommersiellt. E-bok är dock något helt annat än ljudbok eller talbok. Det är mer eller mindre en vanlig bok fast i digitalt/elektroniskt format. Formatet och sättet man läser dessa böcker kan variera.
Är ljudböcker bra för barn?
Ljudböcker kan göra böcker till en rolig upplevelse och det kan skapa mer läslust hos barn. Det är perfekt att komplettera ljudböcker med att läsa för barnet. Att ha en rutin att alltid läsa för barnet innan sängdags är perfekt. Det är också väldigt bra för barnets språkutveckling och ordförråd.
Vart kan man lyssna på böcker gratis?
Vart kan jag lyssna på ljudböcker gratis? Du kan lyssna på ljudböcker gratis hos Storytel, Nextory, BookBeat och Bokus Play. Alla apparna erbjuder en kostnadsfri prova-på-period. Om du inte vill fortsätta som betalande kund behöver du avsluta ditt abonnemang innan gratis-perioden är över.
Vilken app är bäst för ljudböcker?
Bästa ljudboksappen 2022
- Bookbeat. Även Bookbeat har goda betyg från sina användare, i Google Play har den total betyget 4,4/5 och i App Store 4,6/5 stjärnor.
- Nextory. Ljudbokstjänsten får totalt 3,4/5 för Android och 4,6/5 i App Store.
- Bokus Play. En ny utmanare från en klassisk internetbokhandel.
- Audible.
Kan man lyssna på en e-bok?
Om du lyssnar på e-ljudböcker i en mobil eller surfplatta kan du ladda ned appen Biblio. I appen kan du välja att lyssna på boken utan att vara uppkopplad mot internet. Du kan låna 5 e-ljudböcker (inklusive e-böcker) per sjudagarsperiod.
Är ljudböcker bra för hjärnan?
Allt fler lyssnar på böcker istället för att läsa dem. För en erfaren läsare spelar det mindre roll, men den som vill öva upp läsförmågan bör läsa boken själv, menar professor Peter Gärdenfors.