Innehållsförteckning
Vad gör en brandinspektör?
Som brandingenjör eller brandinspektör arbetar du med allt från tillsyner, att granska bygghandlingar, tillståndsgivning, rådgivning, till olycksutredning och remisshantering.
Vad gör en brandmästare?
En brandmästare arbetar oftast med en inriktning på antingen förebyggande, skadeavhjälpande, eller olycksuppföljande arbete. En brandmästare kan tillika fungera som insatsledare. Insatsledaren ansvarar för insatsen då flera styrkor agerar samtidigt.
Kan kvinnor bli brandman?
I dagsläget är det inte lätt att som kvinna bli brandman. Det ställs krav som är nästan omöjliga att uppnå. I allmänhet har arbetsgivarna inom räddningstjänsten en positiv syn på kvinnor inom yrket. Det finns dock ett antal hinder som gör det svårare att kunna anställa dem.
Vad tjänar en brandmästare?
33 400 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.
Hur mycket kan jag tjänar som deltidsbrandman?
Hur mycket tjänar man som deltidsbrandman? Räddningstjänsten i den kommun där du är deltidsbrandman betalar ersättning för beredskapen och när du deltar i insatser, övningar och utbildningar. Den genomsnittliga ersättningen under ett år uppgår till omkring 80 000 kronor före skatt.
Hur många procent brandman är kvinnor?
Vi är på god väg, statistiken från 2020 visar att 24% av brandmännen i jour är kvinnor och 8% av beredskapsbrandmän är kvinnor. Lisa Karlsson har jobbat som brandman i jour på Räddningstjänsten Väst sedan februari 2019.
Hur många kvinnliga brandman finns det?
Länge har brandmännen i Sverige endast bestått av män. Enligt en granskning som JämO genomförde år 2006 fanns det då 49 heltidsanställda kvinnliga brandmän i Sverige av totalt 3000. Det är mindre än 2 %. Antalet fortsätter att öka och idag år 2010 beräknas siffran ligga på runt 80.
Vad tjänar en brandinspektör?
38 800 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer.