Innehållsförteckning
Vad har man i botten på pallkragen?
Fyll pallkragen med jord. I botten kan du lägga halvförmultnad kompost, gammal trädgårdsjord eller töm jordsäckarna från i fjol. Övre skiktet består med fördel av en kombination av välförmultnad kompostjord, kogödsel på säck (även kallad naturgödsel) och jord på säck.
Hur många Jordsäckar i en pallkrage?
En pallkrage till vanlig helpall rymmer ca 200 liter jord, vilket räcker till växter med grunda rötter. Dubbla pallkragar rymmer 400 liter jord och räcker för de flesta plantor. Väljer du att köpa jord i påse går det åt ca tre påsar planteringsjord och en påse kogödsel.
Vad kan man odla i en enkel pallkrage?
Du kan odla perenner som rabarber, jordärtskockor, piplök och kryddor som salvia, timjan och andra. Blommor, både perenna och sommarblommor, trivs alldeles utmärkt i en pallkrage. Andra ettåriga grönsaker som rotfrukter, sallat, lök, bönor och kryddor är optimalt i pallkragen.
Vad odla i Hydroponisk odling?
I hydroponiska system kan du enkelt odla sallat och kryddor. Det går även att odla chili, tomat och andra fruktbärande växter men de kräver lite mer plats då de behöver bli större plantor för att kunna blomma och bära frukt. Du får en stor skörd på liten yta, du slipper jord i inomhus och det är enkelt.
Hur mycket jord går det åt?
om den tänkta gräsmattans yta är 10 m lång och 15 m bred och man vill ha ett jordlager på 10 cm. För att beställa i ton behöver ni då göra ytterligare en beräkning. Volym x volymvikt = 15m3 x 1,2 = 18ton att beställa. Om man vill slippa räkna själv så hittar man en enkel kalkylator på varje produktsida!
Vad målar man pallkragar med?
Pallkragarna blir både hållbarare och snyggare om de målas. Falu rödfärg och falu svart är klassiskt och snyggt, men det går också att fånga upp en befintlig färg, till exempel husgrundens eller fönsterbågarnas nyans. Metalljärnen i hörnen kan målas i samma nyans, eller i en avvikande färg.
Vad heter det när man odlar i vatten?
Hydroponisk odling handlar om att man odlar i vatten, eftersom ingen jord behövs blir det mycket enklare och man får god kontroll på växternas utveckling. Niklas berättar att tekniken funnits sedan 1970-talet och är definitivt här för att stanna.