Frågor

Vad hette ranstad innan?

Vad hette ranstad innan?

2016 förvärvade Randstad det nordiska bemanningsföretaget Proffice Group. I november samma år bytte Proffice namn till Randstad. Otrolig nyhet! Annars är det mesta sig likt.

Hur är det att jobba för Randstad?

Du har kollegor och chefer som hjälper dig när du behöver och vi har väldigt roligt tillsamman. Jag rekommenderar starkt att jobba på Randstad. Vi har också ständigt väldigt många intressanta projekt som man kan vara med i och vill verkligen ligga i framkant inom vårt segment.

Hur ägs Randstad?

Randstad Sverige är ett auktoriserat bemannings- och rekryteringsföretag, och är en del av det globala HR-service företaget Randstad Holding. Randstad har varit verksamma i Sverige sedan hösten 2004 då bemanningsspecialist-företaget Arvako förvärvades.

Hur många anställda har Randstad?

Randstad är ett av världens största HR-serviceföretag med över 600 000 anställda i fler än 39 länder. Vi erbjuder lösningar inom bemanning, rekrytering och omställning .

I vilka länder finns Randstad?

Idag blir Proffice och Randstad en gemensam företagsgrupp med ett gemensamt namn – Randstad. Den nya företagsgruppen har 10 000 anställda i Sverige, Norge och Danmark. – Randstad, världens näst största bemannings- och rekryteringsföretag, köpte Proffice för snart ett år sedan.

Är Randstad svenskt?

randstad – en global jätte. Randstad i Sverige grundades 2004. Men vår historia globalt sträcker sig mycket längre än så. Randstads resa började redan 1960 i Holland då grundaren Frits Goldschmeding såg att arbetsmarknaden kunde vara både annorlunda och bättre med temporär arbetskraft.

Har Randstad kollektivavtal?

LAS garanterar dig som anställd en minsta uppsägningstid men den kan komma att variera beroende på kollektivavtal och vad du och din arbetsgivare har avtalat om. Provanställning kan avtalas upp till max sex månader (vilket brukar vara standard).

Vad står Randstad för?

Randstad, alternativt Randstad Holland (efter det nederländska ordet ’rand’ som betyder kant och landskapsnamnet Holland) eller Deltametropool, är den mer eller mindre sammanvuxna storstadsregion i centrala Nederländerna där de fyra största städerna Amsterdam, Rotterdam, Haag och Utrecht ligger.

Har Sverige låga löner?

Fler än var fjärde beslutsfattare och HR-chef anser att de betalar lägre löner än vad konkurrenterna gör för samma arbete. Den genomsnittliga månadslönen i Sverige uppgick till 35 500 kronor år 2019, enligt siffror från SCB/Ekonomifakta.

Share this post