Frågor

Vad innebar kvalitet i forskolan?

Vad innebär kvalitet i förskolan?

Skolverket definierar begreppet kvalitet inom förskola och skola utifrån hur väl en verksamhet svarar mot nationella mål, krav och riktlinjer och andra mål för enliga med de nationella, samt i vilken utsträckning verksamheten strävar efter att förbättras.

Vilka förhållningssätt och kvaliteter är viktiga på din förskola?

För att nå bra kvalitet är det viktigt att arbetet är målinriktat och att personalens förhållningssätt, arbetssätt och samspel med barnen och samarbetet med föräldrarna är bra. Vi anser även att barngruppens storlek och sammansättning är viktig för kvaliteten samt att förskolans lokaler är ändamålsenliga.

Vilka förhållningssätt och kvaliteter är viktiga som barnskötare?

Viktiga egenskaper var respekt, lugn, informativ, stöttande och rättvis.

Vilken betydelse har planering och uppsatta mål och utvärdering för verksamhetens pedagogiska kvalitet?

Genom att planera verksamheten utifrån de uppsatta målen ges barnen möjlighet till varierande erfarenheter och den pedagogiska verksamheten uppnår en hög kvalitet (Kärrby 1992).

Vilka förhållningssätt och kvaliteter är viktiga i din blivande yrkesroll?

En professionell yrkesroll innebär att bli en god vårdare, utbildning och erfarenhet ger kompetens. Kompetens krävs för att kunna ge god vård och detta förvärvas genom utbildning, teoretisk och praktisk. Den formella kompetensen ger rätt att utföra arbetsuppgifter som utbildningen ger kompetens till.

Vad är ett bra pedagogiskt förhållningssätt?

Överrösta inte barnen, vänta tills det blir tyst eller påkalla uppmärksamheten på andra sätt. Tala långsammare. Gå fram till barnet i stället för att skrika/ropa från långt håll.

Vad är ett bra förhållningssätt?

Ta fasta på nyckelord och upprepa dem. Visa att du vill förstå – och har förstått. Tänk på att känslan av trygghet och samhörighet kan förmedlas utan ord. Man behöver inte prata för att förstå varandra.

Varför är det viktigt att utgå från verksamhetens mål då man planerar aktiviteter?

Den information och förståelse som dokumentationen bidrar till ska användas till exempel för att arbetssätten, lärmiljöerna, verksamhetens mål, metoderna och innehållet kontinuerligt ska kunna anpassas enligt barnens intressen och behov.

Share this post