Frågor

Varfor finns inte min journal pa 1177?

Varför finns inte min journal på 1177?

Nej. Idag kan du inte läsa all din journalinformation i e-tjänsten Journalen. Mer information än den som visas i nuläget kommer att läggas till successivt. Liksom tidigare har du alltid rätt att få pappersutskrifter av din journal.

När försvinner journalanteckningar?

Kontakta Inspektionen för vård och omsorg, IVO, om du vill att din patientjournal helt eller delvis ska förstöras. Det krävs att du har goda skäl för det och det ska vara uppenbart att journalen inte behövs för framtida vård. När en journal förstörs innebär det att också alla kopior förstörs.

Hur lång tid tar det att få ut sin journal?

Handläggningstiden beror på hur omfattande beställningen är och hur journalen förvaras. Vid handläggningen görs en bedömning om du får kopior av journalen hemskickad. Kopiorna skickas hem till din folkbokföringsadress.

Kan man ändra i journalen?

Ingen får ändra i journalen Det är förbjudet att radera eller göra text oläslig i en journal. Den som antecknar i journalen får bara rätta felaktigheter genom att markera det som är felaktigt och skriva in nya anteckningar.

Var hittar jag mina Läkarjournaler?

Du som är 16 år eller äldre kan läsa information ur din journal genom att logga in. Hur mycket information som visas beror på i vilken region som du har behandlats. Du kan läsa vad som står i din journal via nätet när du har loggat in med e-legitimation. Varje gång du söker eller får vård förs en journal.

Vad står i din Journal?

Varje gång du söker eller får vård förs en journal. I din journal finns bland annat anteckningar och information om diagnoser och provsvar. Läs mer om vad en journal är här. För att läsa vad som står i din journal via nätet måste du logga inmed e-legitimation.

Vad ska en patientjournal innehålla?

Enligt lagen ska en patientjournal alltid innehålla följande information: Den ska innehålla uppgifter om din identitet, oftast namn och personnummer. Enda undantaget är om du gör ett hiv-test. Då har du rätt att vara anonym.

Hur gör du att försegla din Journal?

Att försegla sin journal är inte samma sak som att spärra den. Med en spärr gör du så att dina journaluppgifter från en viss del av vården, till exempel en mottagning, bara blir tillgänglig för personal inom den delen av vården. Vårdpersonal inom andra delar av vården kan inte läsa dem.

Vilka sätt kan du läsa journalen på?

Det finns flera sätt att läsa sin journal på. Ett sätt är att läsa journalen via nätet genom att logga in på 1177.se. Det varierar mellan regionerna hur mycket information du kan se i journalen när du loggar in.. Du kan också kontakta det ställe där du har behandlats om du vill läsa din journal.

Share this post