Frågor

Vart anmaler jag att jag ar gravid?

Vart anmäler jag att jag är gravid?

Så snart du fått veta att du är gravid kan du kontakta en barnmorskemottagning för att boka ett inskrivningssamtal. Inskrivning för gravida på barnmorskemottagningen sker oftast i graviditetsvecka åtta till tolv men ibland tidigare, och vid inskrivningssamtalet är det bra om din partner är med.

Kan man se hur mycket man får i graviditetspenning?

Du får knappt 80 procent av din lön, men högst 770 kronor per dag.

Vad gör man när man fått veta att man är gravid?

När du fått ett positivt graviditetstest är det bra att ringa Kvinnohälsan för att boka tid för inskrivning. Länk till Barnmorskemottagningar/kvinnohälsan i Östergötland. Här kan du läsa mer om vad som händer på barnmorskemottagningen. Här hittar du en film med gravidföreläsningen.

När skall du ansöka om barnbidrag i Sverige?

Det är Försäkringskassan i Sverige som administrerar barnbidraget. Därför skall du i första hand ta kontakt med Försäkringskassan när du skall ansöka. De kommer då be dig fylla i en blankett som heter ”Barnbidrag – Gemensam anmälan om mottagare”. Den kan du ladda hem från Försäkringskassans hemsida.

Hur ansöker man om barnbidrag?

Hur ansöker man om barnbidrag? Det är Försäkringskassan i Sverige som administerar barnbidraget. Därför skall du i första hand ta kontakt med Försäkringskassan när du skall ansöka. De kommer då be dig fylla i en blankett som heter ”Barnbidrag – Gemensam anmälan om mottagare”. Den kan du ladda hem från Försäkringskassans hemsida.

Hur mycket är barnbidraget för ett barn?

Barnbidraget är som sagt för närvarande på 1250 kr/månad per barn och beloppet betalas ut av Försäkringskassan. Om du har fler än ett barn så kan du även få ett så kallat flerbarnstillägg. Du ser hur stort det sammanlagda bidraget blir i tabellen här till nedan.

Hur ska barnbidraget delas ut?

Barnbidraget höjdes i början av 2018 till 1250 kronor per barn och månad. För 2020 är barnbidraget kvar på samma nivå. Reglerna för hur barnbidraget delas ut skiljer sig åt, beroende på vilket år ditt barn är fött. På denna sida har vi utgått från reglerna för barn födda efter den 1 mars 2014. Läs mer.

Share this post