Frågor

Vem ar Bella Nilssons man?

Vem är Bella Nilssons man?

Bella Nilsson och hennes make Thomas Nilsson, paret bakom återvinningskoncernen NMT Think Pink, sitter häktade misstänkta för grovt miljöbrott.

Vem äger Think Pink?

Efter år av systematiskt fusk och växande sopberg runtom i landet slog polisens insatsstyrka till mot skandalbolaget NMT Think Pink. Ägaren Bella Nilsson och hennes make Thomas Nilsson utreds nu för grovt miljöbrott. En tredje person utreds för pengatvätt.

Vem är Think Pink Bella?

Isabella Khatibi Ghabagh Tabeh kom till Sverige från Iran i mitten av 80-talet, arbetade på porrkungen Carl Serungs klubbar och dömdes därpå till fängelse för grovt skattebrott. I dag heter hon Bella Nilsson, driver återvinningskoncernen NMT Think Pink och misstänks för grovt miljöbrott. …

Vad gjorde Think Pink?

Förutom att ha dumpat 20 000 balar med bygg och rivningsavfall som skulle till återvinning misstänks företaget NMT Think Pink även grävt ned miljöfarligt avfall under balarna i marken i Barva i Eskilstuna, rapporterar P 4 Sörmland. En brottsutredning om grovt miljöbrott på flera platser i landet pågår.

Var bor Bella Nilsson?

Entreprenören och den tidigare flyktingdirektören Leif-Ivan Karlsson är vän med Bella Nilsson och hennes make. Både makarna Nilsson och Karlsson bor i Tullinge utanför Stockholm.

Vem äger soptippen?

Varje svensk kommun har ansvar för återvinningscentralerna i kommunen. Kostnaden för ÅVC-verksamheten tas ut på den kommunala renhållningsavgiften. Ett genomsnittligt svenskt hushåll ger upphov till drygt 160 kg grovavfall per år.

När kom återvinningscentral?

Under 1970-talet dök de första soptunnorna i plast upp. Plasttunnorna utvecklades något med tiden och papperssäckar började ersättas av plastsäckar. Säckarna levde kvar ända fram till början på 1990-talet då plastkärlen började ta över helt. 1994 kom ett genombrott för återvinningen.

Vem betalar för återvinningen?

Vem betalar för återvinningen? En del av finansieringen får FTI in genom att sälja det återvunna materialet, men huvudsakligen finansieras med hjälp av förpackningsavgifter som producenterna, dvs företag som importerar varor, fyller en förpackning och säljer en vara, betalar.

Share this post