Frågor

Vilken transport ar undantagen bestammelserna om Kor och vilotid?

Vilken transport är undantagen bestämmelserna om Kör och vilotid?

Följande nationella undantag gäller i Sverige: 1. Fordon som används eller hyrs utan förare av jordbruks-, trädgårds-, skogs-, uppfödnings- eller fiskeriföretag för godstransporter inom ramen för företagets egen verksamhet inom en radie av högst 100 kilometer från den plats där företaget är beläget.

När är man inte värnpliktig längre?

6 804 svenskar gör sin värnplikt. 2010. Värnplikten blir vilande i fredstid och ersätts istället av så kallad totalförsvarsplikt, som gäller både män och kvinnor mellan 16 och 70.

Vad måste du göra för en period under 3 timmar när förarkortet inte sitter i färdskrivaren?

Har ditt kort varit ute ur en färdskrivare kortare tid än 3 timmar så måste du göra en manuell inmatning när du sätter i det i en färdskrivare igen.

Vilka är undantagna att använda färdskrivare?

För att du ska vara undantagen från kör- och vilotiderna och kravet på att använda färdskrivare när du kör icke-kommersiellt får fordonet eller fordonskombinationen inte väga mer än 7,5 ton. Om det är ett fordon för persontransport, får det inte ha mer än 17 sittplatser.

Vilka transporter behöver inte färdskrivare?

Generellt kan man säga att lastbilar, med eller utan släp och med en totalvikt över 3,5, omfattas av kravet på färdskrivare, liksom bussar med fler än 9 personer, inbegripet föraren. Till detta kommer en rad undantag som befriar fordon och förare från kravet att använda färdskrivare.

När ska man använda out läge i färdskrivaren?

– Du får köra i out-läge när du utför en transport som är undantagen från kör- och vilotidsförordningen, (EU) 561/2006, säger Transportstyrelsen. När man kör i out-läge, ska förarkortet sitta i eller inte? – Förarkortet behöver inte sitta i färdskrivaren när man utför en undantagen transport, lyder svaret.

Vad händer om man inte tömmer förarkort?

Du ska alltid använda ditt eget giltiga förarkort, det är inte tillåtet att använda någon annans förarkort eller ett förarkort som har anmälts som stulet eller borttappat. Om ditt kort stjäls, tappas bort eller inte fungerar ska du anmäla det till Transportstyrelsen.

Share this post