Ny

Ar det svart att komma in pa lakarprogrammet i Danmark?

Är det svårt att komma in på läkarprogrammet i Danmark?

I kvote 1 söker du med ditt genomsnittsbetyg från gymnasiet. Upplästa betyg räknas inte in. Genomsnittsbetyget måste vara minst 6,0 enligt den danska skalan och du måste ha uppfyllt alla behörighetskrav för utbildningen.

Kan man läsa till läkare på distans?

Sammantaget är det tydligt att läkarprogrammet i sin helhet inte kan bedrivas på distans, men däremot kan de teoretiska delarna av utbildningen gott nog ske på distans i framtiden. Detta gäller framför allt de teoretiska terminerna (prekliniska) där läkarstudenter inte är ute på praktik.

Hur är det att plugga läkare i Danmark?

Studera till läkare i Danmark Det finns flera universitet i Danmark som erbjuder läkarutbildningar. Det är kostnadsfritt för svenska studenter att studera i Danmark. Du har rätt till studiemedel i Sverige när du studerar i Danmark. Du får studiebidrag och kan ta studielån för levnadskostnader.

Hur blir man antagen till Läkarprogrammet?

Antagningspoängen för Läkarprogrammet på universitet/högskola är nästan alltid 22,5 poäng. För att få de poängen behöver man få A i alla ämnen under gymnasiet som ger 20,00 poäng och fulla meritpoäng som är 2,5. Man kan också skriva högskoleprovet och söka med det resultatet istället för gymnasiebetygen.

Hur många blir antagna till Läkarprogrammet?

Antagna urval 2 Under HT2020 sökte 6085 personer till Läkarprogrammet vid Karolinska institutet varav 2286 i första hand. Totalt antogs 180 personer i det första urvalet varav 81 var män och 94 var kvinnor. I det andra urvalet antogs 160 personer varav 65 var män och 91 var kvinnor.

Hur många läkarstudenter?

Förra året fanns 8 011 studenter med studiemedel vid landets läkarutbildningar, vilket är 200 fler än år 2016. Det innebär även att antalet läkarstudenter i sin helhet år 2017 – 10 782 stycken – tar ett blygsamt skutt uppåt igen efter att ha backat år 2016.

Var kan man läsa till läkare?

Läkarutbildningen finns vid Göteborgs universitet, Karolinska institutet, Linköpings universitet, Lunds universitet, Umeå universitet, Uppsala universitet samt Örebro universitet.

Share this post