Ny

Hur anvander man en Plasmaskarare?

Hur använder man en Plasmaskärare?

Principen för plasmaskärning är att man tänder en elektrisk ljusbåge mot arbetsstycket samtidigt som man blåser med en gas genom ljusbågen. Temperaturen blir väldigt hög, i vissa fall uppåt 30 000 grader, och vartefter metallen smälter blåses den bort den med gasen.

Hur tjock plåt kan man skära med laser?

I våra lasermaskiner kan vi skära mellan 0,3 mm – 6 mm rostfritt stål, i aluminium från 0,5 till 5 mm och i svartstål 0,5 – 10 mm. Det finns andra kraftfullare maskiner, men vi är specialiserade på just tunnplåt.

Kan man svetsa med en plasmaskärare?

Vid luftplasmaskärning och skärning med nitrogen som plasmagas blir snittkanten övermättad med nitrogen i ett tunt ytskikt, ca 20µm. Med MAG-svetsning eller pulverbågsvetsning uppträder porositet i svetsen. Skiktet måste därför avlägsnas före svetsning. Detta kan göras genom slipning.

Hur skär man i plåt?

En syrgasbrännare kan skära genom mycket tjocka plåtar och begränsas främst av den syrevolym som kan tillhandahållas. Det är inte okänt att man skurit stålplåtar på 900 eller till och med 1200 mm med syrgasbrännare. Men figurskärning av stålplåt handlar för det allra mesta om arbete på plåt upp till högst 300 mm.

Vad är en plasma?

Plasma är inom fysik ett aggregationstillstånd av materia. Om en gas värms tillräckligt mycket separeras elektronerna från atomkärnorna, och ett plasma bildas. Ett plasma kan sägas vara en gas av laddade partiklar, joner och elektroner.

När uppstår plasma?

För att plasma ska bildas krävs hög temperatur, ett tillräckligt antal partiklar på begränsat område. Under dessa förutsättningar kan bildas. I plasma separeras elektronerna från kärnan. Plasma är en gas som består av laddade partiklar av joner och elektroner.

Vad är plasma och serum?

När blodet lämnat kroppen koagulerar det. Vid centrifugering samlas blodkropparna och koaglet i botten och ovanpå samlas en vätska som benämns som serum och som är fri på blodkroppar och koagel. Blodprovsanalyser utförs på serum, men också på helblod och blodplasma.

Share this post