7 enkla och bra grundövningar för målvakter

3. Skjut bollen på halvvolley till varandra med ett avstånd på 5-10 meter.
  4. Skopövning.
  5. Sitt på marken och fånga boll i luften som den andra målvakten kastar.

Hur blir man en fotbollsmålvakt?

 Alla lag bör ha minst en tränare som känner till grunderna för målvaktspelet även om alla grunder inte tränas kontinuerligt.  Vid målvaktsträning gäller det att utgå från spelarnas nivå och inte börja med för komplicerade övningar för tidigt.

Är Robin Olsen svensk?

Robin Patrick Olsen, född 8 januari 1990 i Västra Skrävlinge församling i Malmö, är en svensk fotbollsmålvakt som spelar för Aston Villa i Premier League, på lån från Roma. Han representerar även det svenska landslaget.

1. UPPVÄRMNING.
  2. Kasta bollen till varandra med riktiga utkast.
  3. Fånga höga kast i luften.
  4. Skjut bollen på halvvolley till varandra med ett avstånd på 5-10 meter.
  5. Skopövning.
  6. Sitt på marken och fånga boll i luften som den andra målvakten kastar.

Får man passa målvakt i futsal?

Målvakten får efter en räddning/mottagning sparka och kasta bollen över hela planen. Bollen får ej kastas direkt i motståndarens mål men däremot sparkas in i mål. Likaså får målvakten spela bollen med fötterna över mittlinjen vid en situation där målvakten ingriper med fötterna.

Hur många halvlekar i futsal?

Fakta om futsal: Speltid: En match består av två halvlekar á 20 minuter, effektiv speltid. Antal spelare: Varje lag består av en målvakt och fyra utespelare på planen, plus maximalt nio avbytare.

Hur många perioder i futsal?

Regel 7: Speltiden En match består av fyra lika långa perioder. Domaren avgör om det ska läggas till tid i någon period och i så fall hur många minuter. Speltiden är 4 x 3 minuter. Pauserna är maximalt tre minuter mellan perioderna och är främst till för att byta spelare.

Måste man ha benskydd i futsal?

En spelares utrustning är tröja, kortbyxor, benskydd, strumpor och inomhusskor (inte svart sula). Målvakten får använda långbyxor. Tävlingen spelas med 7-mannamål, 5x2m.